Ahmet Gülümseyen Yeni Akit Gazetesi

Üniversitelerin engelliler ve spor bölümleri

  Fiziksel aktivite, insanoğlu için hayat boyu devam eden eğitiminin önemli bir parçası olduğunu, günlük hayatta yaşayarak görmekteyiz. Çocuk, genç, yaşlı kısacası yaş gözetilmeksizin her canlının, sağlığına bağlı olarak kaliteli bir hayat sürdürebilmesi, fiziksel olduğu kadar ruhsal açıdan zinde ve sosyal hayatın içinde yer almaları adına büyük önem taşımaktadır.

26 Ocak 2020 | 45 okunma

Engelli bireylere yönelik çalışmalar, bu önemin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu alanda müfredat hazırlanması ve personel yetiştirilmesi ayrı bir önem arz etmektedir. Bilgi ve donanıma sahip elemanın yetişmesinde, Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümleri en dikkat çeken kesim. Engelli bireylerin yetişmesinde, yüksek öğrenimde yapılması gerekenlerden, müfredat programının içeriğine kadar, engelliler hususunda gerçekleştirilmesi durumunda yer alması gereken hususlar, kongre, çalıştay, spor şûrası gibi ortak çalışmalarla masaya yatırılıp, sonuçları kamuoyuyla paylaşıldığını görmekteyiz. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
1 Mayıs teröristleri, üniversitelerin Gazze buluşması ve CHP’nin işçi kıyımı 03 Mayıs 2024 | 126 Okunma Uğur Dündar’ın gidişi, Amed üzerinden siyaset!.! 01 Mayıs 2024 | 707 Okunma Hayata tutunan örnek sporcular… 28 Nisan 2024 | 18 Okunma Soykırımcı İsrail’e üniversite ve spor sahalarında da lanet yağıyor!... 26 Nisan 2024 | 47 Okunma Futbol Federasyonu başkanı kim olmalı? 24 Nisan 2024 | 158 Okunma