Ahmet Gülümseyen Yeni Akit Gazetesi

Sosyal medya ve spor

Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal medya olarak adlandırılan dijital dünyanın yayın organlarına nereden ve nasıl bakmak gerekir?

17 Mayıs 2019 | 40 okunma

Bu sorunun cevabı tamamen, kişinin olaylara bakış açısı ve yaklaşımıyla bağlantılı. Düşünün bir silah aletine sahibiz. Bu aleti bulundurmaktaki amacımız kendimizi korumak mı, yoksa bir başkasına zarar vermek mi? Niyet ve akıbet, ‘hayr’ ve ‘şer’ hususu. Bu gerçekler ışığında, her ne kadar ‘sosyal medya’yı sık kullanmasak da, zaman zaman yazılarımızı ve dikkatimizi çeken ‘fikirleri’ paylaşıyoruz. Vatandaşın da ‘düşüncesini’ yansıttığı yazılar, dikkatimizi çekiyor. İşte onlardan bir tanesi; “Türkiye’nin özeti. Türkiye’nin en zengin iş adamı, Türkiye’nin en zengin medya patronu ve Türkiye’nin en zengin komedyeni birleşmişler, asgari ücretle çalışan ve hayallerini çaldıkları taraftarlardan, milyon dolarlık futbolcuların daha iyi arabalara binip daha güzel hayat yaşayabilmeleri için para dileniyorlar. Sen asgari ücretle geçinmeye çalışan kardeşim; başını iki elinin arsına al ve bağış yaptığın paraların nereye, kimlere ve ne için harcandığını bir düşünüver!..” Taraftar, seyirci, kısacası vatandaşın haklı ‘serzenişi’ var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Galatasaray’ın şampiyonluğu ve Ankaragücü’nün Filistin hassasiyeti 08 Mayıs 2024 | 356 Okunma Deprem ve sporun, depremzede üzerindeki etkisini konuşmak… 05 Mayıs 2024 | 27 Okunma 1 Mayıs teröristleri, üniversitelerin Gazze buluşması ve CHP’nin işçi kıyımı 03 Mayıs 2024 | 133 Okunma Uğur Dündar’ın gidişi, Amed üzerinden siyaset!.! 01 Mayıs 2024 | 713 Okunma Hayata tutunan örnek sporcular… 28 Nisan 2024 | 18 Okunma