Ahmet Gülümseyen Yeni Akit Gazetesi

Bayan (kadın) sporcuların derecesi zafer mi yoksa hezimet mi?

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Ahmet Gülümseyen'in bugünkü (27.05.2022)''Bayan (kadın) sporcuların derecesi zafer mi yoksa hezimet mi? '' başlıklı yazısı.

27 Mayıs 2022 | 659 okunma

Bayan, son dönemlerde kadın olarak isimlendirilen kesimin (niçin böyle bir kelime, onu da anlamış değilim) kategorisine sokulan spor branşlarında elde edilen sonuçlar, bazı kesimler tarafından alkış tutularak, tarihi bir başarı olarak değerlendiriliyor. Tüm bunları söylerken, Üstad Kadir Mısırlıoğlu’nun ‘Lozan Zafer Midir, Yoksa Hezimet Midir?’ kitabının ismi geldi aklımıza. Sahi, bayan (kadın) sporcuların son bir haftada elde ettikleri derecelerin neticeleri hakkında, biraz değil çokça düşünmek gerekiyor! Sportif netice açıdan başarı olarak değerlendirilen sporun uluslararası arenasında (yarışmalarında) elde edilen sonuçları, sadece sportif derece (sonuç) olarak değil, birçok milli ve manevi açılardan da değerlendirmek gerekiyor. 

Bu bağlamda bayanlarda (kadınlarda) Boks ve Voleybol takımlarının sportif neticeleri ne manada ‘zafer’ ne mana ‘hezimet’? 

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, bizim olaylara yaklaşımımız kişilere şahıslara yönelikten daha ziyade, bayanların (kadınların) spora bu denli teşvik edilmesinin nedeni ve sonuçları...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Deprem ve sporun, depremzede üzerindeki etkisini konuşmak… 05 Mayıs 2024 | 18 Okunma 1 Mayıs teröristleri, üniversitelerin Gazze buluşması ve CHP’nin işçi kıyımı 03 Mayıs 2024 | 133 Okunma Uğur Dündar’ın gidişi, Amed üzerinden siyaset!.! 01 Mayıs 2024 | 711 Okunma Hayata tutunan örnek sporcular… 28 Nisan 2024 | 18 Okunma Soykırımcı İsrail’e üniversite ve spor sahalarında da lanet yağıyor!... 26 Nisan 2024 | 49 Okunma