Abdullah Yıldız Yeni Akit Gazetesi

“Başka Kur’ân Getir” Diyenler

“Aşır Aşır Kur’ân”derslerimiz devam ediyor, elhamdülillah. Yunus suresindeyiz. O günden bu güne Kur’ân-ı Kerim’in hayat veren mesajlarından rahatsız olanların “başka...

16 Ocak 2018 | 181 okunma

“Aşır Aşır Kur’ân”derslerimiz devam ediyor, elhamdülillah. Yunus suresindeyiz. O günden bu güne Kur’ân-ı Kerim’in hayat veren mesajlarından rahatsız olanların “başka bir Kur’ân” talepleri manidar:

“Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda, bizimle karşılaşmayı ummayanlar: ‘Bundan başka bir Kur’an getir veya onu değiştir.’ Derler… (Yunus, 15)

Müşrikler Kur’ân’ın ya tamamen veya kısmen değiştirilmesini istemekle çelişkili ve anlamsız bir teklifte bulunmuşlardı; çünkü onların isteklerini yerine getirmesi halinde Hz. Peygamber -Kur’an’ın Allah’tan geldiği beyanında- yalancı durumuna düşecekti; ayrıca Allah’tan gelen bir Kur’an’a iman etmeyenler, Peygamber tarafından yenilenip değiştirilen bir kitaba hiç inanmayacaklardı (Kur’ân Yolu).

“…Bundan başka bir Kur’an getir veya onu değiştir…”sözleriyle onlar iki şeyi söylemek istediler: 

1) “Muhammed’in ilahi vahy olarak sunduğu şey aslında kendi aklının bir ürünüdür fakat onu, sırf iddiasını güçlendirmek için Allah’a bağlıyor.” 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Gündemimiz ve Kur’ân 14 Mayıs 2024 | 112 Okunma Camiler ve İmam-Hatipler 07 Mayıs 2024 | 264 Okunma “Din’in Adamı” Dursunali Taşçı 30 Nisan 2024 | 137 Okunma En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 120 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 125 Okunma