Abdullah Muradoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Trump’ı İran ile savaştırmak istiyorlar!

İran neredeyse 40 yıldır ABD yaptırımlarıyla yaşayan bir ülke. İki devlet biribirini hasım ilân etmesine rağmen şimdiye kadar sıcak bir çatışma vuku bulmadı...

19 Mayıs 2019 | 1.232 okunma

İran’ın Ortadoğu’da ABD güçlerine saldırılar planladığı gerekçesiyle Trump yönetimi 5 Mayıs’ta bölgeye bir uçak gemisi taarruz grubu ile nükleer kapasiteli B-52 uçaklarından oluşan bombardıman görev gücü gönderdi. 5 Mayıs takip eden günler İran ve ABD arasında şimdiye kadar yaşanmış en gergin günlerdi. ABD’yi teyakkuza geçiren istihbaratın ‘İsrail’ kaynaklı olduğunu hatırlatalım.

Takip eden günlerde Finlandiya’da bulunan ABD Dış İşleri Bakanı Mike Pompeo, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yapacağı görüşmeyi iptal ederek Irak’a gitti. Pompeo Iraklı yetkililerden umduğu desteği bulamadı. ABD’nin İran’la ilgili istihbaratı abarttığını düşünen Iraklılar, İranlıların davranışlarında alışılmamış bir gelişmeye tanık olmadıklarını belirtmişler.

Pentagon’un Körfez’e 120 bin asker göndermeye hazırlandığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Diğer yandan ABD’nin bölgeye bir savaş gemisi dahil olmak üzere ek askeri donanım gönderme kararı gerginliği artırdı. Dış İşleri Bakanı Pompeo İran’a karşı maksimum baskı politikasına destek sağlamak amacıyla Brüksel’e giderek Fransız, Alman ve İngiliz mevkidaşları ile görüştü.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taban hareketi “Lobi”yi yendi! 30 Nisan 2024 | 151 Okunma Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 134 Okunma İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 61 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 57 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 325 Okunma