Abdullah Muradoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Depremler ve şehirlerimiz

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diliyorum. Önce yaralarımızı saracağız, sonraysa eksikliklerimizi sorgulayacağız elbette.

28 Ocak 2020 | 1.649 okunma

Kara kışın ortasında milletçe yaşadığımız bu acıyı atlatacağız muhakkak ama öyle anlaşılıyor ki bu depremden çıkaracağımız çok dersler var. Yerel yönetimler, merkezi hükümet, üniversiteler, medya, sivil toplum kuruluşları ve bireyler olarak depremlere karşı daha donanımlı ve daha bilinçli şekilde hazırlanmamız gerekiyor.

Bilhassa yoğun nüfuslu şehirlerimizde depremlerin daha yıkıcı bir seyir takip edeceği aşikar. Deprem sonrasında bütün bir şehir ahalisini barınma, ulaşım, sağlık ve beslenme başta olmak üzere her bakımdan güvenli kılmak zorlaşıyor. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail’in Amerika’daki en ciddi kaybı.. 02 Aralık 2025 | 95 Okunma Amerikalı Yahudilerin “İsrail” sorunu… 30 Kasım 2025 | 110 Okunma Trumpçı kampta Huckabee krizi! 25 Kasım 2025 | 44 Okunma Trump, Mamdani’yi kucakladı! 23 Kasım 2025 | 69 Okunma Her meselenin ucu İsrail’e çıkıyor.. 18 Kasım 2025 | 50 Okunma