Abdullah Muradoğlu Yeni Şafak Gazetesi

Batı dünyasında ürkütücü gelişmeler!

Daha önce kaleme aldığım birçok yazıda, gerek “IŞİD” patentli, gerekse “ırkçı” ve “anti-İslam” patentli olsun,  ABD ve Avrupa’da sıradan insanlara yönelik...

04 Temmuz 2017 | 496 okunma

Daha önce kaleme aldığım birçok yazıda, gerek “IŞİD” patentli, gerekse “ırkçı” ve “anti-İslam” patentli olsun,  ABD ve Avrupa’da sıradan insanlara yönelik saldırıların Batı’lı toplumlarla müslümanlar arasında bir nefret iklimi inşa etmeyi amaçladığı uyarısında bulunmuştum. Batı dünyasında “İslamofobik” vakalardaki artış bu uyarımı destekliyor.

Geçtiğimiz Ramazan ayında biri İngiltere’de, diğeriyse ABD’de olmak üzere müslüman göçmenlere yönelik ölümle sonuçlanan iki ciddi saldırı gerçekleşti. Darren Osborne adındaki saldırgan Londra’da” Finsbury Park Camii”nde teravih namazından çıkan cemaatin üzerine kamyonetini sürdü. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti,  10 kişi yaralandı. Cemaat tarafından  etkisiz hale getirilen saldırgan, “bütün Müslümanları öldürmek istiyorum” diye bağırdı.

ABD’nin Virginia eyaletinin Sterling kasabasında ise Nabra Hassanen isimli 17 yaşındaki genç kız arkadaşlarıyla camiye giderken yol üzerinde tartıştıkları Darwin Martinez Torres tarafından kaçırılarak öldürüldü. Yerel polis birimleriyse saldırının “nefret suçu” veya önyargıyla gerçekleştiğine dair herhangi bir göstergenin henüz mevcut olmadığını savundular. 

Oysa katilin İslam’a karşı duyduğu antipati sonucunda bu cinayeti işlediğine dair ciddi emareler var. Hassanen’in ailesi de kızlarının müslüman olduğu için katledildiğini ifade ediyorlar. Bu saldırıyla ABD’de camilerin güvende olduğuna dair ciddi kuşkular oluştu. Medyada  ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı müslüman ülkelerin uyruklarının ABD’ye girmelerini yasaklayan kararnameyi uygulamaya koyma girişiminin İslamofobik saldırıları teşvik ettiğine dair eleştiriler yer aldı. Vize yasağının Amerikan halkını teröre karşı korumayı amaçladığını savunan Trump’ın Sterling’deki saldırı karşısındaki sessizliği dikkat çekiciydi.

Geçtiğimiz Perşembe günü ise Paris yakınlarındaki Creteil’de bir saldırgan aracını camiden çıkan cemaatin üzerine sürmeye çalıştı. Ancak cami girişine daha önceden yerleştirilen bariyerler nedeniyle saldırgan hedefine ulaşamadı. Fransız gazetelerinde çıkan haberlerde saldırganın Paris’teki IŞİD saldırılarının intikamını almak istediğini söylediği belirtiliyordu.

Dün bir saldırı haberi de Fransa’nın Avignon kentinden geldi.  Kentteki bir cami önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 8 kişi yaralandı. Saldırının hangi nedenlerle gerçekleştiği konusunda tatmin edici bir açıklama gelmediyse bile gazetelerde olayı soruşturan savcının terör saldırısı ihtimalini devre dışı bıraktığı kaydedildi. Hangi amaçla gerçekleşmiş olursa olsun, daha önce yaşanan vakalar sebebiyle bu saldırı müslüman göçmenleri tedirgin ediyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taban hareketi “Lobi”yi yendi! 30 Nisan 2024 | 48 Okunma Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 133 Okunma İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 61 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 57 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 325 Okunma