Abdulkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Yeni sürecin kilometre taşları

Başbakan Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan, ”Master Plan”la ilgili bakanlıklar kendilerini ilgilendiren alanlarda çalışmalara başladılar. AK Parti grup toplantısı için Başbakan Davutoğlu'nu...

10 Şubat 2016 | 3.227 okunma

Başbakan Davutoğlu tarafından Mardin'de açıklanan, ”Master Plan”la ilgili bakanlıklar kendilerini ilgilendiren alanlarda çalışmalara başladılar.
AK Parti grup toplantısı için Başbakan Davutoğlu'nu beklerken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile konuştuk.
Master planın en önemli ayaklarından birini Aile bakanlığı oluşturuyor. Çatışmaların sürdüğü bölgelerde kadınların ve çocukların rehabilitasyonu büyük önem arz ediyor.
Aile Bakanı bölgede şu ana kadar yaptıkları çalışmaları ve bundan sonra yapılacakları anlatırken, soruna odaklanmış bir bakan portresi çizdi.
Sema Ramazanoğlu'nun zaten bir ayağı bölgede. İllerin yanı sıra çatışmaların yaşandığı ilçelere de giderek hem bölge halkına hem görev yapan elemanlarına moral vermenin çabası içinde.
Türkiye iki şeyi bir arada yapmaya çalışıyor.
1-Terörle mücadele
2-Terörizmle mücadele.
Cizre'de, Sur'da, Silopi'de yürütülen terörle mücadeleydi. Master Planla hedeflenen ise terörizmle mücadele. Bir yandan sivrisineklerle mücadele ederken diğer taraftan sivrisineklerin ürediği bataklığı kurutma. Master Planın eksiği, noksanı olabilir. Uygulamaya nasıl yansıyacağı ayrı bir sorun ancak şunu teslim etmek gerekiyor ki Türkiye ilk kez çatışmalardan sonrasını planlıyor. Keşke bunu 90'lı yıllarda yapabilseydik.
Suriye konjonktürünün de büyük oranda etkisiyle dış boyutu ilk kez bu denli yüksek bir terör saldırısı ile karşı karşıyayız.
Cizre'de, Sur'da sadece PKK ile değil, aynı zamanda İran'la, Rusya'yla, Kobani'ye kadar gidip PYD'den plaket alan müttefikimiz ABD ile mücadele ediyoruz.
Türkiye'yi Suriye denkleminin dışında tutmak için yapılıyor tüm bunlar. Uzun müzakerelerden sonra İncirlik Üssü'nü ABD'ye açtıktan sonra 20 Temmuz'da DEAŞ Suruç'ta, PKK Ceylanpınar'da DHKP-C ise İstanbul'da aynı anda saldırıya geçti.
Üç örgütü aynı anda Türkiye'ye saldırtan üçünün iplerini de elinde tutan güçten başkası olabilir mi?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 563 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.042 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.106 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma