Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Türk dış politikasında Hakan Fidan farkı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Türk dış politikasında Hakan Fidan farkı' başlıklı yazısında MİT Başkanlığı ardından Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan'ı kaleme aldı.

26 Eylül 2023 | 1.698 okunma

Hakan Fidan, MİT Başkanlığı döneminde Türkiye’ye istihbarat diplomasisini kazandırmıştı. 

Görev yaptığı süre zarfında MİT’i dönüştürmeyi, dış istihbaratta güçlendirmeyi, yurtdışında etkili operasyonlar yapan bir kurum haline getirmeyi başarmıştı. Birçok krizin çözümünde perde arkasındaki isimdi. Biz krizle uğraşırken o Kahire’de ya da Şam’da, Dubai’de ya da Riyad’da “kriz çözücü” olarak devredeydi. Dışişleri Bakanı olduğunda da zaten dosyalara hâkimdi. İbrahim Kalın’ın da Hakan Fidan’dan aldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacağından eminim. Çünkü perde arkasında birçok görüşmeyi Fidan’la birlikte yürütmüşlerdi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NUN ANILARI

Bu arada bir kişinin de hakkını teslim etmek isterim. Mevlüt Çavuşoğlu. Anılarını yazar mı bilmem ama hayatta anılarını en çok okumak istediğim isimlerden birisidir. Mevlüt Çavuşoğlu derin krizlerle boğuştuğumuz dönemlerde görevini başarıyla yerine getirdi. En tecrübeli dışişleri bakanlarından biriydi.

DÖRT KOLDAN ÇIKARMA

Türkiye BM Genel Kurulu nedeniyle ABD’ye dört ayrı koldan çıkarma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emine Hanım, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan alanlarında etkin faaliyetlerde bulundular.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.037 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.193 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma