Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Teröristlerin hedefi Meclis miydi... Sınır ötesi operasyon gündemde mi

Hürriyet yazarı Abdulkadi Selvi bu hafta 'Teröristlerin hedefi Meclis miydi... Sınır ötesi operasyon gündemde mi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

03 Ekim 2023 | 815 okunma

***

MECLİS’in açıldığı 1 Ekim tarihinde, İçişleri Bakanlığı’na canlı bomba ile saldırı düzenlemek isteyen iki terörist polislerin dikkati sayesinde etkisiz hale getirildi.

Terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin PKK’da Murat Karayılan’a bağlı “Ölümsüzler Taburu”nda yer aldıkları ve canlı bomba olarak yetiştirildikleri tespit edildi.

PKK’nın da Meclis’in açılışı nedeniyle özellikle 1 Ekim tarihini seçtiği belirlendi. Terör örgütünün böylece ses getirici bir eylem yapmayı amaçladığı ortaya çıktı. Daha önceki eylemlerinde araç kiralama yöntemini kullanan PKK’nın saldırıyı 1 Ekim tarihine yetiştirmek için ilk kez aracı gasp ettiği ortaya çıktı.

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Çataloluk Mahallesi’nde veteriner Mikail Bozağan’ı tabancayla öldürdükten sonra gasp ettikleri araçla Keskin ve Kırıkkale üzerinden Ankara’ya giriş yaptıkları belirlendi.

ATATÜRK BULVARI’NDAN GELDİLER

- 1 Ekim gecesi gasp ettikleri araçla Ankara’ya giriş yapan teröristlerin, keşif yapmadan doğrudan Meclis ve İçişleri Bakanlığı’nın bulunduğu Bakanlıklar’a yöneldikleri tespit edildi. Kamera kayıtlarının incelemesinde iki teröristin Atatürk Bulvarı’ndan Bakanlıklar’a geldikleri belirlendi.

- Teröristlerin yapacakları eylemin ses getirici olması için Meclis’in açıldığı 1 Ekim tarihini seçtikleri tartışma götürmez bir gerçek. O nedenle ‘tarih ayarlı saldırı’ deniliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.115 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.170 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.740 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.533 Okunma