Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Teröristin çantasından çıkanlar neyi gösteriyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Teröristin çantasından çıkanlar neyi gösteriyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

08 Şubat 2024 | 1.456 okunma

Polislerimizin dikkati ve kahramanlığı sayesinde DHKP-C’li teröristler Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirmek istediği kanlı eylem önlenmiş oldu. Böylece bir felaketin eşiğinden dönüldü.

Eğer polislerimiz iki teröristi etkisiz hale getirmese, eğer teröristler Çağlayan Adliyesi’ne girmeyi başarsaydı bugün başka şeyleri konuşuyor olurduk.

Çünkü teröristlerin çantasından çıkanlar bize yapmak istedikleri eylemin şeklini gösteriyor.

TERÖRİSTİN ÇANTASI

Çağlayan Adliyesi’nin önündeki çatışma anının görüntülerini gözünüzün önüne getirirseniz erkek teröristin vurulduğu sırada kadın terörist sırtındaki çantayı yere fırlatıp ateş ediyor.

İşte o çantanın içindekiler bize DHKP-C eyleminin şeklini gösteriyor. Çantanın içinden örgüte ait flamalar çıkıyor. Bunların eylemden sonra örgüt propagandası yapmak için açılacağı tahmin ediliyor. Çünkü DHKP-C eylem yaptıktan sonra mutlaka örgüt paçavralarını açıyor.

ÇANTADAN ÇIKANLAR

Çantanın içinden bomba çıkmıyor ama kablo düzeneği çıkıyor. Bomba düzeneğine benzer bir kablo düzeneği. Çantada bomba yok ama kablo düzeneği var. Bombayı başka birisi mi getirecekti, adliye binasına girmeyi başarırlarsa o bombayı mı kullanacaklardı o belli değil. Ama ayrı bir bomba olduğuna dair bir ipucuna rastlanmadı. O nedenle bombaya ihtimal verilmiyor. Peki eylem sırasında bomba düzeneği görüntüsü mü vereceklerdi? Bu ihtimalin üzerinde duruluyor. Çünkü az sonra anlatacağım hedefledikleri eylemin şekline uygun bir düzenek.

PLASTİK KELEPÇELERİN SIRRI

Teröristin çantasından bir de plastik kelepçeler çıkıyor. Plastik kelepçeleri yanlarına fantezi için almadıkları net. Eğer adliye binasına girmeyi başarsalar bu kelepçeleri kullanacakları kesin. Peki nasıl bir eylem planlıyorlar?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.014 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.326 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.170 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.740 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.533 Okunma