Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Suudlularla Koç gibi ticaret

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Suudlularla Koç gibi ticaret' başlıklı yazısını kaleme aldı.

25 Ocak 2024 | 989 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da yaşanan Süper Kupa krizini Türkiye’nin çıkarlarına yönelik sinsi bir operasyon olarak değerlendirmiş ve 28 Şubatvari oyunların sahneye konulduğunu söylemişti.

Kısaca hatırlatacak olursak Suudi Arabistan’da ne olmuştu?

ALİ KOÇ SABOTE ETMİŞTİ

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın oynayacağı Süper Kupa maçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da olumsuz bakmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu ile Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin anlaşmasıyla Suudi Arabistan’a alınmıştı. Fenerbahçe ve Galatasaray, Riyad’a kadar gitmiş ancak maçın oynanacağı gün Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç sahaya Atatürk tişörtleri ve “Yurtta sulh, cihanda sulh” pankartı ile çıkmakta ısrar etmiş, Galatasaray ise “Ne mutlu Türküm diyene” pankartı ile çıkmakta direnince maç iptal edilmişti.

TÜRK BAYRAĞI VE İSTİKLAL MARŞI

Bu olay Türkiye’ye, Suudlular İstiklal Marşı’nın okunmasına ve Türk bayrağının açılmasına izin vermedi şeklinde yansıtılmıştı.

28 Şubat sürecini oluşturmak için kullanılan Atatürk, Türk bayrağı ve İstiklal Marşı gibi değerlerimiz burada da devreye konulmuştu. Ancak daha sonra Türk bayrağının açılmasına, İstiklal Marşı’nın okunmasına bir engel çıkarılmadığı ortaya çıkmıştı.

28 ŞUBAT’IN KALEMLERİ

Ben bu olayın perde arkasını yazınca Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kendisine yakışan seviyesiz bir üslupla bana saldırmış, Uğur Dündar, Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı taarruza geçmişlerdi. Bu işbirliği nereden geliyor? Uğur Dündar’ın başkanı olduğu Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu maçın Suudi Arabistan’da oynanmaması için karar aldığı halde Ali Koç takımı Riyad’a götürmüştü. Peki o niye saldırdı? Çünkü bunlar 28 Şubat’ta işbirliği yaptılar. Çünkü bunlar 28 Şubat’ın kalemleri. Her fırsatta da 28 Şubatvari bir süreç olması için harekete geçiyorlar.

Onları unutmadım. Sıcak gelişmeler yaşandığı için yarına bıraktım ama yanlarına bırakmayacağım. 28 Şubat’ın medya ayağını oluşturan üç ismin ipliğini pazara çıkaracağım. Ama şimdilik sadece Ali Koç’a bir hatırlatmada bulunacağım.

OTOKAR- SUUDİ ARABİSTAN

"Atatürk tişörtleri” ile süreci sabote eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç aynı zamanda bir Koç kuruluşu olan Otokar’ın Yönetim Kurulu Başkanı. Otokar’ın 500 milyon dolarlık zırhlı araç satışı için Suudi Arabistan’la görüşmeler yaptığı söyleniyor. Söz konusu para olunca Suudi Arabistan, şeriat rejimi falan unutuluyor. Ama samimi olarak düşüncemi söyleyeyim; satış yapmalarını isterim. Çünkü bunlar Türkiye’nin markaları. Sonuç itibarıyla ülkemiz kazançlı çıkacak. Ama bu benim bazı soruları sormama engel değil.

ALİ KOÇ’A SORULAR

Ali Koç ben senin gibi “ulan” demeyeceğim, sadece soru soracağım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma