Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Suriye'de SDG'yi Kandil yönetiyor

ABD ne iddia ederse etsin, yönetim şemasına göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yönetimi tamamen PKK’lılardan oluşuyor. SDG doğrudan terör örgütü PKK’nın yöneticileri Cemil Bayık ile Murat...

25 Ocak 2018 | 7.515 okunma

ABD ne iddia ederse etsin, yönetim şemasına göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yönetimi tamamen PKK’lılardan oluşuyor. SDG doğrudan terör örgütü PKK’nın yöneticileri Cemil Bayık ile Murat Karayılan’a bağlı. YPG ve SDG’nin yönetimine ‘tayin’ler ile sevk ve idareler Kandil tarafından sağlanıyor.

AFRİN harekâtı, PKK’nın Suriye yapılanmasını bir kez daha gündeme getirdi.

PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi; ABD, Türkiye’nin baskıları karşısında oluşturduğu SDG (Suriye Demokratik Güçleri) ile PKK arasındaki bağlantıyı masaya yatırmamız gerekti. ABD neyi iddia ederse etsin, yönetim şemasına göre SDG, doğrudan PKK yöneticileri Cemil Bayık ile Murat Karayılan’a bağlı. YPG ve SDG’nin yönetiminde yer alacak isimlerin belirlenmesi ile sevk ve idareleri Kandil tarafından sağlanıyor. SDG adına ABD ve Esed rejimi ile temaslar ise Kandil’in ‘Suriye genel sorumluluğu’na getirdiği Sofi Nurettin tarafından yürütülüyor.

Sofi Nurettin, uzun süre Kandil’de görev yaptıktan sonra Bahoz Erdal’la birlikte Suriye sorumluluğuna getirilmişti. Bahoz Erdal’la birlikte Suriye’de PYD- YPG’nin kuruluşunu gerçekleştiren Sofi Nurettin, Bahoz Erdal’ın ardından PKK’nın Suriye’deki bir numaralı ismi oldu. Sofi Nurettin bu görevi, PKK’nın bir ve iki numaralı isimleri olan Cemil Bayık ve Murat Karayılan’a bağlı olarak yapıyor.

PKK’nın Suriye sorumlusu olan Sofi Nurettin’in altında SDG Yürütme Komitesi üyeleri yer alıyor. İstihbarat birimlerinden elde edilen belgeye göre SDG’nin yönetimi tamamen PKK yöneticilerinden oluşuyor. Bunlar kim?




İSİM İSİM SDG YÖNETİMİ
1-) Fuat kod adlı Cemil Amed/ Daha önce de YPG’nin yönetiminde yer alan Cemil Amed, uzun süre Öcalan’ın yanında kalmış, daha önce Lazkiye bölgesinde faaliyetlerde bulunmuş bir isim. 2016’dan itibaren YPG’nin yönetiminde yer alıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 4.506 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.201 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.654 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.670 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.197 Okunma