Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Şelpe bağlama çalan ünlü siyasetçi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (05.04.2022)''Şelpe bağlama çalan ünlü siyasetçi'' başlıklı yazısı.

05 Nisan 2022 | 3.078 okunma

Siyaseti gri bir alan olarak gördüğümüz için bir siyasetçinin müzikle uğraşması, hele usta bir şekilde şelpe çalması ilgimi çekti.

İstanbul Aydın Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Erdal Şahin, Esenler Belediyesi Müzik Okulu’nda her ay müzik söyleşisi yapıyormuş. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’i sezon açılışı için orada konuk etmiş. Ben de YouTube’da gördüm. Siyaset susmuş, müzik konuşmuş. Mustafa Şen kendi bestesi olan “Toprak Kardeşliği” eserini enstrümantal olarak icra etmiş. “Sen ben yok. Hatta, biz de yok. Hepimiz var” diyor Toprak Kardeşliği’nde. Tam da Mustafa Şen’e uygun bir derviş yaklaşımı.

Ancak Mustafa Şen’le konuşunca yıllardır tanıdığım insanı aslında yeterince tanımadığımı fark ettim. Ben onu GENAR’da araştırmacı, iyi bir entelektüel ve siyasetçi olarak bilirdim. Hatta Anadolu Yayıncılar Derneği’nde Sinan Burhan bizleri bir araya getirdiğinde de bağlama çalmıştı ama bu kadar derin bir müzik eğitimi aldığını fark etmemişim.

ŞELPE’NİN SIRRI

Şelpe denilince benim aklıma ilk olarak değerli sanatçımız Erdal Erzincan gelir. Mustafa Şen, hocası Prof. Dr. Erol Parlak’ı şelpe metodunu yazan üstat kategorisine yerleştiriyor. Mustafa Şen’in uyarısı üzerine dinledim, Erol Hoca muhteşem. Mustafa Şen, Muzaffer Özdemir’le şelpe çalışmış. “Hocalarım” diyor her birinin ismini sayarken. Müzikte sadece enstrüman çalmayı öğretmiyorlar, bir de edep eğitimi var belli ki...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.146 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.342 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.367 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.128 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.122 Okunma