Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Şehit haberi Miroğlu’nu ağlattı

Nefize Özsoy, Ahmet Davutoğlu’nun 5 Şubat’ta Mardin ve Midyat’ı ziyareti sırasında Canan Miroğlu’nun korumalığını yapmıştı. Hürriyet Midyat’taki patlamada şehit olan Şerife... Canan...

09 Haziran 2016 | 8.555 okunma

Nefize Özsoy, Ahmet Davutoğlu’nun 5 Şubat’ta Mardin ve Midyat’ı ziyareti sırasında Canan Miroğlu’nun korumalığını yapmıştı.

Hürriyet
Midyat’taki patlamada şehit olan Şerife... Canan Miroğlu’nun Midyat’taki daimi korumasıydı. Orhan Miroğlu’nun 7 Haziran ve 1 Kasım seçim kampanyası süresince kendisine eşlik etmişti. Çatışma sırasında karakoldan dışarıya fırlayan ilk isimlerdendi.


MARDİN Midyat’tan saldırı haberini alır almaz AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nu aradım. Midyatlı olan Miroğlu bölgeden haber almaya çalışıyordu. Miroğlu’nun sesi bir anda değişti ve ağlamaya başladı. Çok zor bir durumdu. Ancak bir süre sonra kendine gelebildi. “Yakınlarınızdan hayatını kaybedenler mi var?” diyebildim. Şehit polisimizin haberi o sırada gelmişti.

“Nefize Özsoy” dedi. Sesi gitti. Ancak bir süre sonra kendini toparladı. “Biliyorsunuz, benim korumam var. Sayın Davutoğlu başbakan olarak Mardin’e geldiğinde eşim Canan Hanım’ın korumasını Nefize yapmıştı. Şimdi şehit olduğu haberi geldi” dedi. Miroğlu telefonda hüngür hüngür ağlıyordu. Zorlamadım. Çünkü ben de konuşamadım. Nefize Özsoy, bir anneydi. 4 yaşındaki Elif’in annesiydi. Duygularını yazmasını isteyecektim ama 10 kitaba imza atmış olan Miroğlu’nun yazacak bir köşesi yoktu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.351 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.122 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.121 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.674 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.246 Okunma