Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Seçmen tercihlerinde ekonomi ve özgürlüklerin etkisi

MİLLETVEKİLİ listelerinin meydana getirdiği dalgalanma sürüyor. Her zaman olduğu gibi CHP’de sarsıntının oranı yüksek ama üç aşağı beş yukarı tüm partilerde bir liste sancısı...

23 Mayıs 2018 | 16.037 okunma

MİLLETVEKİLİ listelerinin meydana getirdiği dalgalanma sürüyor.

Her zaman olduğu gibi CHP’de sarsıntının oranı yüksek ama üç aşağı beş yukarı tüm partilerde bir liste sancısı yaşanıyor. Ama artık partilerin bir an önce liste tartışmalarını aşıp, seçimlere odaklanması gerekiyor. Çünkü seçimlere 31 gün kaldı. AK Parti yarın seçim beyannamesini açıklayacak. Ondan sonra ver elini meydanlar.

Listelerin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gün boyu AK Parti Genel Merkezi’ndeydi. Seçim beyannamesini gözden geçirdi ama asıl seçim kampanyası üzerinde çalışıldı. AK Parti’de reis meydanlara çıkar, rüzgâr döner beklentisi hâkim. Yine her şey Erdoğan’dan bekleniyor. Erdoğan’ın hedefi ise ilk turda Cumhurbaşkanı seçilip, Meclis’te güçlü bir temsili sağlamak.

MUHALEFETİN STRATEJİSİ

Muhalefet ise ilk kez bu seçimlere morali yerinde ve dayanışma içinde giriyor. Seçimler öncesinde önlerindeki mayınları temizleyip, sıfır baraj ittifakını gerçekleştirdiler. Muhalefet iki aşamalı bir strateji izliyor.

1- Erdoğan’ın ilk turda seçilmesini önlemek.

2- Meclis’te çoğunluğu elde ederek cumhurbaşkanını Meclis’te kilitlemek.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.350 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.121 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.674 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.246 Okunma