Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Rakka ve Musul operasyonunun tarihi belli oldu

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, ABD'den ayrılmadan önce Bloomberg CEO'su Michael Bloomberg'in düzenlediği toplantıya katılmıştı. Toplantıda efsane dışişleri bakanlarından Henry Kissenger Cumhurbaşkanı...

26 Eylül 2016 | 9.975 okunma


CUMHURBAŞKANI Erdoğan, ABD'den ayrılmadan önce Bloomberg CEO'su Michael Bloomberg'in düzenlediği toplantıya katılmıştı.

Toplantıda efsane dışişleri bakanlarından Henry Kissenger Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Dünya 5’ten büyüktür” sözünü soruyor.

Erdoğan, Kissenger’a dönüyor ve “Henry Kissinger, ‘Diplomasi’ kitabını yazarken, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ kısmını yazmamış. Epey kalın bir kitaptı ama o kitabı yazdığınız esnada BM’nin yapısını bu şekilde eleştiren kimse yoktu. Eminim böyle bir şey söyleyen olsaydı Bay Kissinger da bunu kitabına alırdı” diye yanıt veriyor. Beş daimi üyenin üzerine kurulan BM’nin sorunlara çözüm üretemediğini anlatıyor. Ardından ekliyor, “Sayın Kissenger dünya 5’ten büyüktür ve bu sistem değişmelidir”.

Toplantıyla ilgili notları inceleme imkânım oldu. Cumhurbaşkanı, yatırımlar ve yabancı sermaye teşvikleri konusunda çok ayrıntılı bilgi veriyor. “Yatırım Destek Ajansı direkt başbakana bağlıdır. Herhangi bir sıkışıklık olduğunda Arda Bey sizin emrinizdedir” diyor.

ABD’nin büyük yatırımcılarından Jean Paul Rammitt söz alıyor. “Sizin Merkez Bankası konusundaki eleştirilerinizden haberdarım. Türkiye’nin bu kadar iyi gelişen bir ekonomisi varken, sizin MB’ye yaptığınız müdahaleleri bağdaştırmakta güçlük çekiyorum” diyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.913 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.099 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.671 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma