Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

PKK saldırısının zamanlaması ve mesaj

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'PKK saldırısının zamanlaması ve mesaj' başlıklı yazısını kaleme aldı.

25 Aralık 2023 | 1.156 okunma

GÖRÜŞ mesafesinin sıfır noktasında olduğu bir gecede, sisli ve puslu bir havada, kar yağışının devam ettiği bir gecede saldırdı PKK.

Peki terör örgütüne hava şartlarıyla ilgili bu bilgileri kim verdi? PKK’ya saldırması için talimat veren hangi ülkeydi?

ROJ TELSİZİNİN FREKANSLARI

PKK’nın kanlı bir eyleminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Bush’la görüştüğü ABD ziyaretine Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Ergun Saygun’u da götürmüştü. Türkiye’nin bastırması üzerine ABD, PKK’nın ana haberleşme sistemini oluşturan Roj telsizinin frekanslarını vermişti. Çünkü Roj telsizini kurup, ona frekans sağlayan ABD idi. Kısa süreli bir dinleme sonucunda PKK’ya çok ağır darbe vurulmuştu.

ABD’NİN PKK PLANI

Suriye’de PKK-YPG’ye bütçesinden yıllık 200 milyon dolar kaynak ayırıp, binlerce TIR silah veren ABD, bir süredir terör örgütünün Irak’taki kapasitesini güçlendirmeye çalışıyor.

PKK’lıların içinde olduğu bir helikopter düştü. Ama 6 helikopter verdiği söyleniyor. Süleymaniye Havaalanı’nda PKK’ya ait bir İHA üretim üssü ise ortadan kaldırıldı.

BAFIL TALABANİ

ABD, Suriye’de Ferhat Abdi Şahin’le Irak’ta ise ABD’de yetiştirdiği Bafıl Talabani ile işbirliği yapıyor. Irak merkezi yönetimi ve Barzani ailesi ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı engellemek için PKK ve KYB kartını kullanıyor.

FUAT HÜSEYİN’İN ZİYARETİ

1- PKK saldırısının Irak Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin’in 19 Aralık tarihli Türkiye ziyaretinin hemen arkasından gelmesi tesadüfi mü? Fuat Hüseyin ile Hakan Fidan’ın görüşmesinden sonra yayınlanan ortak bildiride, “Irak’ın ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağı değerlendirilen Kalkınma Yolu Projesi’nin bir an evvel hayata geçirilmesi için atılması gereken adımlar istişare edilmiştir” deniliyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.319 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma