Abdulkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Partilerin son durumu?

Milletvekili adaylarının YSK'ya bildirilmesiyle birlikte siyasette kritik eşiklerden biri yarın aşılacak. Milletvekili listelerinin açıklanmasıyla birlikte partilerde bir hareketlilik yaşanacak. AK Parti seçimler öncesinde Saadet...

17 Eylül 2015 | 10.722 okunma

Milletvekili adaylarının YSK'ya bildirilmesiyle birlikte siyasette kritik eşiklerden biri yarın aşılacak.
Milletvekili listelerinin açıklanmasıyla birlikte partilerde bir hareketlilik yaşanacak.
AK Parti seçimler öncesinde Saadet Partisi'yle bir ittifak girişiminde bulundu. Ancak SP'nin Meclis'te grup kurabilecek bir sayıda direnmesi nedeniyle ilerleme sağlanamadı.

Oğuzhan Asiltürk, uzlaşma sağlanamadığını açıklayarak, “Allah selamet versin” dedi.
Milletvekili pazarlığı tarafını bilemem. Ama geçmişte Has Parti-AK Parti kucaklaşmasını destekleyen biri olarak, AK Parti-SP ittifakını, “kardeşlerin kucaklaşması” olarak görüyordum.
Ama olmadı.

Milletvekili listeleri açıklanmadan, seçim kampanyası başlamadan seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunmak için erken.
Ayrıca seçimlere hangi konjonktürde gidildiği önemli.
7 Haziran seçimlerine giderken, AK Parti'nin tek başına iktidarı kaybedeceği, HDP'nin yüzde 13'le barajı aşacağını öngörmek mümkün değildi.

1 Kasım seçimlerini etkileyebilecek çok önemli iki fay hattı var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mafyaya operasyon mu mafyanın siyasete kurduğu kumpas mı 17 Mayıs 2024 | 4.758 Okunma Erdoğan: En ince detayına kadar takip ediyorum 16 Mayıs 2024 | 5.645 Okunma Kavala davasında yeni gelişme 15 Mayıs 2024 | 2.328 Okunma Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.103 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.229 Okunma