Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Öztürk Yılmaz’la ne konuştuk, Mansur Yavaş ne söyledi?

Siyasetin gündeminde iki isim var. Biri Türkçe ezan çıkışıyla gündeme gelen CHP’li Öztürk Yılmaz. Diğeri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı...

13 Kasım 2018 | 18.866 okunma

Siyasetin gündeminde iki isim var.

Biri Türkçe ezan çıkışıyla gündeme gelen CHP’li Öztürk Yılmaz.

Diğeri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için muhalefetin gözdesi olan Mansur Yavaş.

Öztürk Yılmaz’la ilgili CHP’de çifte disiplin soruşturması sürüyor. Biri Türkçe ezan tartışmasıyla ilgili. Diğeri ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “İstifa etmiyorum, sıkıysa partiden at” çıkışıyla ilgili. Öztürk Yılmaz’ın Türkçe ezan çıkışını konuşmak üzere aradığımda Kılıçdaroğlu’nu hiç bu kadar sinirli görmemiştim. Daha ben sormadan takır takır konuşmaya başladı. “Arapça ezan İslam dinimizin bir değeridir. Dünyanın neresinde okunursa okunsun ezanın İslam’ın bir çağrısı olduğunu ifade eder ki dünyanın her yerinde de ezan Arapça okunur” dedi. Ben daha “CHP” demeden o, “CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız” diyerek kapıyı gösterdi.

Kılıçdaroğlu’na meydan okumayı tercih eden Öztürk Yılmaz’ın jet hızıyla partiden ihraç edilmesi bekleniyor.
Öztürk Yılmaz’la konuştum. “CHP’den ihraç edilirse parti kuracak” söylentisini sordum. Cevap vermek istemedi. Ama “yok” da demedi. CHP tabanından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. “Telefonlarım susmuyor, odam dolup taşıyor” diye konuştu. “Ben Arapça ezan okunmasın demedim. Biri derse ona ilk karşı çıkan ben olurum. Ama Türkçe ezan okunsun dedim.
Dinle ilgili değil, dille ilgili bir çıkıştı”
diye ilave etti. İzlenimimi sorarsanız, Öztürk Yılmaz siyasi literatürümüze Mümtaz Soysal’ın kazandırdığı şekliyle “vuruşarak çekiliyor”. CHP’den ihraç edildiğinde parti kurup yoluna devam edecek gibi görünüyor.

MANSUR YAVAŞ ADAY OLACAK MI?

Mansur Yavaş’a gelince, siyasi hayatının kritik süreçlerinden birini yaşıyor. Bu seçimde hem İYİ Parti hem CHP onu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olarak göstermek istiyor. Meral Akşener, “Mansur Yavaş’ın Ankara adaylığını kabul etmesini çok isterim” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bizim istediğimiz, düşlediğimiz Ankara’yı hayata geçirebilecek bilgi birikimine sahiptir Mansur Yavaş” diyerek açık çek verdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.969 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.100 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.671 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma