Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Nureddin Nebati başaracağına inanıyor

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Türkiye'nin ekonomisini nasıl yöneteceğini ve özellikle gazetecilerle ilişkilerini yazdı. Nebati, Liyakat ve ehliyete önem veriyor mu? Bankacılarla görüştü, sırada kim var, kimlerle görüşmeyi planlıyor. Abdulkadir Selvi telefonla görüştüğü Nebati ile ilgili izlenimlerini yazdı.

14 Aralık 2021 | 4.271 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi zirvesiyle toplantı yapmasından önceydi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati aradı. Sesi iyi geliyordu. “Nasılsınız?” diye sorduğumda “Enerji doluyum” diye yanıt verdi. Hazine ve Maliye Bakanı ile yaptığımız görüşmeyi kendisinden izin almadığım için yazmayacağım ama Nureddin Nebati’yi kararlı ve başarılı olacağı konusunda inançlı gördüm. Konuşmamız sürecinde birkaç kez “Başaracağız” derken samimiydi.

Nureddin Nebati, bütçe görüşmeleri sırasında iktidarı ve muhalefeti kucaklayan bir konuşma yaptı. Hazine ve Maliye Bakanı’nın bu tarzı, siyasette karşılık buldu.

Ekonomi yönetiminin yarısı doğru kararlar almaksa yarısı da diyalog ve güven iklimini tesis etmek. Nureddin Nebati bunu çok doğal olarak yapıyor. Zaten yapmacık olsa samimi bulunmaz. Hafta sonu iş dünyasının temsilcileriyle bir araya gelmişti. Toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Nureddin Nebati, diyalog ve müzakereyi bir yönetim şekli olarak düşünüyor. Ekonominin iletişimine önem veriyor. Yönetimden ziyade, yönetişim tanımını tercih ediyor. Liyakat ve ehliyete göre tüm kesimlere açık. Önümüzdeki hafta bankacılarla bir araya gelecek. Ondan sonra ekonomiyle ilgili temayüz etmiş akademisyenlerle görüşecek. Ardından ekonomi yönetimi ve gazetecilerle bir araya gelmeyi planlıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.037 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.193 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma