Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Muhalefet neden heyecan vermiyor?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (11.04.2022)''Muhalefet neden heyecan vermiyor?'' başlıklı yazısı.

11 Nisan 2022 | 2.978 okunma

6 lider 27 Mart’ta toplandı. Ancak toplantıdan 1 hafta önceden Ali Babacan, 5 lideri ziyaret etti.

27 Mart’ta ise Babacan’ın başkanlığında bir araya geldiler. 5 saati aşkın toplantının sonunda tek sayfa 31 satırdan oluşan bir açıklama yapıldı.

Daha önce 28 Şubat’ta yayımlanan beyanname için 6 partinin temsilcileri 4 ay süren toplantılar yapmışlardı. Çıka çıka topluma heyecan vermeyen bir metin çıkmıştı.

KRİZ YAŞANDI

27 Mart’taki açıklama için de Ali Babacan’ın 1 hafta süren temasları sonucunda metin hazırlandı. Ama ne oldu? DEVA Partisi tarafından hazırlanan taslak metin, liderlerin toplantısına az bir süre kala diğer partilere iletildi. Bu nedenle ciddi bir gerilim yaşandı. İkinci adamlar arasındaki sürtüşme krize dönüşünce liderler devreye girdi. İttifak henüz kurulmadan dağıldı görüntüsü vermemek için açıklama metni liderlerin önerileriyle yeniden şekillendi.

LİDERLER KURTARDI

Babacan tarafından hazırlanan taslak metnin ekonomi ağırlıklı olduğu söyleniyor. Toplantıda Davutoğlu’nun, ‘Ukrayna’da savaş var ama bu metinde savaşa dair bir bölüm yok’ dediği, Meral Akşener’in seçim güvenliğini gündeme getirdiği, Temel Karamollaoğlu’nun topluma güven verecek bir mesajın verilmesini istediği ifade ediliyor.

Demek istediğim şu; daha bir sayfa 31 satırdan oluşan metni hazırlamaları 1 haftayı bulan bu ittifak mı Türkiye’nin sorunlarını çözecek?

Ukrayna Savaşı gibi bir krizle karşı karşıya kalsalar bunlar açıklama yapana kadar savaş biter.

Muhalefet, ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle konjonktürel bir fırsat yakalamıştı. Ama bunu toplumsal bir dalgaya dönüştüremedi. Neden geniş kitlelerde umut ve heyecan oluşturamadı? Muhalefet bu soruyu kendine sormalı. Seçimlere 14 ay kala her gün sormalı. Çünkü yarın çok geç olabilir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 48 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.186 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.651 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.663 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.195 Okunma