Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olur mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (24.08.2022)''Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olur mu'' başlıklı yazısı.

24 Ağustos 2022 | 3.963 okunma

İYİ Parti, CHP’ye rağmen Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak önerecek mi?

Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu’na rağmen cumhurbaşkanı adayı olmayı göze alacak mı?

Kılıçdaroğlu, kendisine rağmen Mansur Yavaş’ın adaylığına rıza gösterecek mi?

İYİ Partili Buğra Kavuncu’nun, Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığıyla ilgili soruya, “Sahada en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş’la ilgili bir ağırlık var” cevabını vermesi kulisleri hareketlendirdi. Oysa bir süredir Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığının kabul edildiği gibi bir hava var. Buğra Kavuncu’nun çıkışı, CHP Genel Merkezi’nde kaşların çatılmasına yol açtı. Ama bir yandan da kulislerde yukarıdaki soruların yanıtı arandı.

Buğra Kavuncu sahada Mansur Yavaş’ın isminin olduğu sonucuna nasıl varmış? Kamuoyu araştırmalarında muhalefetin adayı olarak ilk sırada Mansur Yavaş çıkıyor. O ayrı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı 12 Şubat’ta, “Anlat İstanbul” diye bir program başlatmıştı. Şimdiye kadar 84 bin 500 İstanbullu ile temas kurulmuş. Mansur Yavaş verisi oradan çıkıyor.

İMAMOĞLU’NA DERS OLSUN

İstanbul’u iki seçimde kazanan Ekrem İmamoğlu, İstanbul’dan Mansur Yavaş isminin çıkması karşısında ne düşündü bilemedim. Kendine yönelik iyi niyetli uyarılar karşısında “Vız gelir tırıs gider” diyen İmamoğlu’nun başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekiyor.

Erdoğan düşmanları 20 yıldır Erdoğan’ı tasfiye edecek bir isim arıyorlardı. İstanbul seçimlerinden sonra aradığımızı bulduk diye İmamoğlu’na sarıldılar. Kimi İkinci Atatürk ilan etti kimi ikinci Fatih dedi sonunda İmamoğlu efsanesi çöktü. İstanbul seçmeni dahi Mansur Yavaş dedi.

BUĞRA KAVUNCU NE YAPTI

Buğra Kavuncu’nun çıkışı üzerine İyi Parti kulislerinde birkaç sorunun cevabını araştırdım.

İlk olarak Buğra Kavuncu kendi görüşünü mü açıkladı yoksa Akşener’in mesajını mı paylaştı sorusunun yanıtını aradım. Evet diyen de çıkmadı, hayır diyen de. Buğra Kavuncu’nun Akşener’e olan yakınlığına dikkat çekmeme ise itiraz eden olmadı. Belli ki Buğra Kavuncuaynı zamanda Buğra Kavuncu Akşener olarak konuştu.

SOKAK ‘YAVAŞ’ DİYOR

İkincisi ise Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığının ilan edilmesinin beklendiği 6’lı toplantı öncesinde Buğra Kavuncu’nun neden zaman ayarlı bu açıklamayı yaptığı sorusuydu.Kavuncu, 6’lı masaya bir mesaj mı verdi? “Buğra Kavuncu herkesin bildiği bir tespiti ortaya koydu. Sokak, Mansur Yavaş diyor. Bunu CHP de biliyor, İYİ Parti de, AK Parti de. Herkesin bildiği bir şeyi söylüyor” değerlendirmesi yapıldı. Bunun başka yönden okuması ise sokak Kılıçdaroğlu demiyor demektir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.037 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.193 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma