Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Konut kampanyası nasıl olacak, Hazine arazileri hangi şartla verilecek

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (1.06.2022)''Konut kampanyası nasıl olacak, Hazine arazileri hangi şartla verilecek'' başlıklı yazısı.

01 Haziran 2022 | 1.213 okunma

Güne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’la Çevre Haftası etkinliği için bir araya gelerek başladık.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da bize eşlik etti.

Nerede bir araya geldik? Ankara Millet Bahçesi’nde.

Millet Bahçesi olmadan önce sınırlı bir şekilde kullanılan bir alandı. Şimdi kütüphanesiyle, yeşil alanıyla Ankaralıların nefes aldığı mekânlardan biri oldu.

KİRA VE KONUT SORUNU

Çevre Bakanı Kurum’la Çevre Haftası etkinliğinde bir araya geldik ama tahmin edersiniz ki ilk soru kira artışlarıyla ilgili konuda geldi. İkinci soruyu siz tahmin edin.

Bildiniz. İkinci soru da ev yapmak isteyen vatandaşlara Hazine arazilerinin tahsisi ve konut üretimiyle ilgiliydi.

Kiraların astronomik bir şekilde arttığı, konut fiyatlarının roket hızıyla yükseldiği bir sırada çiçeğin, böceğin konuşulması beklenmez.

Çünkü halkın gündemi o.

KİRALARA YASAL DÜZENLEME GELİYOR

Akıl almaz bir şekilde yükselen kira konusundaki düzenleme yolda. Bakan Murat Kurum’un verdiği bilgiye göre 8-10 gün içinde Meclis’e sunulacak. Bu demektir ki haziran ayı içinde yasalaşacak.

İşte Bakan Kurum’un bu konudaki açıklaması:

“Kira artışlarını 1 yıllık TÜFE’ye göre yapmak zorundayız. Ama fahiş zam yapanlar var. Bu zamlar Borçlar Kanunu’na aykırıdır. Fahiş kira artışına maruz kalan vatandaşlarımız mahkemelere başvurmak zorundadır. Mahkemeler de Borçlar Kanunu’na göre karar vermek zorundadır. Kanuni oranların üzerinde zam yapıldığı şikâyetleri var. Vatandaşlarımız yüksek kira artışlarını bize bildirebilirler. Dört bakanlığımız ev sahiplerini ve kiracıları mutlu edecek şekilde çalışıyor. 1 hafta 10 gün içinde Sayın Cumhurbaşkanı’mız bu çalışmayı kamuoyuyla paylaşacak. Ardından da yasal düzenlemeyi Meclis’e sunup kanunlaştıracağız.”

KONUT KAMPANYASI GELİYOR

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 2.809 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.190 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.653 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.664 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.195 Okunma