Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kılıçdaroğlu formül arayışında

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (25.01.2022)’’ Kılıçdaroğlu formül arayışında‘’ başlıklı yazısı.

25 Ocak 2022 | 4.794 okunma

Biliyorsunuz muhalefetin bir Millet İttifakı var. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve DP’den oluşuyor. DEVA ve Gelecek Partisi’nin katılımı ile bu ittifakın genişlemesi gündemde. Davutoğlu’nun çok sevdiği tanımla muhalefette istikşafi görüşmeler başlamış durumda.

Ama işler planlandığı gibi ilerlemiyor. Şimdi gündemde ittifakın yeniden kurulması ve paylaşım konusu var. Ne kazanıldı ki onun paylaşımı olsun diyeceksiniz. Zaten sorun orada düğümleniyor.

Geçen hafta Kılıçdaroğlu, Akşener ve Davutoğlu birlikte yemek yediler. Dün de Kılıçdaroğlu, Ali Babacan’ı ziyaret etti.

DAVUTOĞLU’NUN ÖNERİSİ

Davutoğlu, Millet İttifakı’nın dağınık hareket ettiğini, cumhurbaşkanı adaylığı konusuna kilitlendiğini ve ‘Erdoğan’ı devirelim gerisi kolay’ düşüncesiyle hareket ettiği için topluma güven verecek çözüm önerileri geliştiremediğini savunuyor. Gelecek, DEVA ve Saadet Partisi’nin, CHP’ye eklemlendiler eleştirilerine maruz kalmaması için oy oranına bakılmadan Millet İttifakı’nın bir vizyon ve ilkeler etrafında yeniden kurulmasını istiyor.

Üçlü görüşmede Davutoğlu’nun iki net önerisi olduğu söyleniyor.

1- İttifakı eşit partiler olarak yeniden kuralım.

2- Meclis’te temsil edilebilmemiz için bir formül geliştirilsin.

KILIÇDAROĞLU’NUN POZİSYONU

Üçlü görüşmede Kılıçdaroğlu’nun da karşı öneride bulunduğu söyleniyor. CHP Lideri, ittifakın eşitler arasında kurulması düşüncesine ters bakmıyor. Zaten bir grup konuşmasında bunu dile getirmişti. Ancak yüzde 1 civarında oyu olan partilerin grup kuracak bir şekilde Meclis’e girmeleri konusunda sıkıntı var.

CHP’DE SORUN YARATTI

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.962 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.100 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.671 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma