Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kılıçdaroğlu, erken seçim kampanyasını başlatacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Kılıçdaroğlu, erken seçim kampanyasını başlatacak' başlıklı yazısında seçim sürecine dair önemli iddialar yer aldı. İYİ Parti kongresinden sonra Meral Akşener’i ilk ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

28 Eylül 2023 | 3.567 okunma

İYİ Parti kongresinden sonra Meral Akşener’i ilk ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

Akşener, viral enfeksiyon nedeniyle hastaneye kaldırılınca, ilk arayan yine Kılıçdaroğlu’ydu.

Çünkü Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’da, İYİ Parti ile ittifak yapabileceğini düşünüyor. O nedenle Meral Akşener’in tüm çıkışlarına rağmen köprüleri atmamaya çalışıyor.

Meral Akşener de İstanbul ve Ankara adaylarını en sona bırakarak bu kapıyı kapatmıyor.

Kılıçdaroğlu sadece seçimi kazanmak için değil, yerel seçimden sonrası için planladığı çıkışı yapabilmek için de İYİ Parti ile ittifaka güveniyor.

Kılıçdaroğlu, il kongrelerini kazanıyor. Kurultay biletini cebine koydu. Özgür Özel’i yenip, seçim yenilgisinin izlerini silmek istiyor. Önünde İstanbul Kongresi kaldı.

İSTANBUL KONGRESİ

İstanbul’da ortak aday çıkarmak için çok yoğun çaba gösterdi ama başarılı olamadı. Bunun üzerine strateji değiştirdi. İki adaya da eşit mesafede yaklaştığını göstermek için Cemal Canpolat ve Özgür Çelik’i Ankara’ya çağırıp, ayrı ayrı fotoğraf verdi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 993 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.189 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma