Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na randevu vermiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na randevu vermiyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

30 Ocak 2024 | 0 okunma

EKREM İmamoğlu sadece belediye başkan adaylarının belirlenmesine ağırlığını koymadı, CHP’nin de kaderini belirliyor.

Ekrem İmamoğlu’nun dayatmaları ve partideki iki başlılık nedeniyle CHP tarihinin en kötü seçimlerinden birine hazırlanıyor.

Ekrem İmamoğlu, CHP’nin doğal müttefiki olan Alevileri küstürdü. İstanbul seçimlerini kazanmasında en büyük payı olan İYİ Parti ile ittifakı bitirdi. Elinde bir tek PKK’nın siyasi uzantısı olan DEM Parti kaldı. Bakalım o da seçimi kazanmasına yetecek mi?

ALEVİ BAŞKANLARI TASFİYE

Aleviler, seçimlerde CHP’nin sigortasıdır. İmamoğlu, Alevileri sadece küstürmedi; İstanbul’da Alevi belediye başkanlarını tasfiye etti. Battal İlgezdi ve Ali Kılıç bunun en çarpıcı örneğini oluşturuyor.

ALEVİ LOBİSİNİ YIKTIK

CHP eski Muş Gençlik Kolları Başkanı Erkan Çakır, bir iddia ortaya attı. Erkan Çakır, kurultayda Ekrem İmamoğlu’nun yanında yer alıyor. Kurultay salonunda Kılıçdaroğlu’nu destekleyen CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir ile kavga ediyorlar. “Ekrem İmamoğlu divan odasına çağırdı beni. Bana ‘S...et kazandık, kuduruyorlar. Alevi lobisini yıktık’ dedi” diye konuştu.

Normal bir siyasi akıl bunu yalanlardı. Hele hele Ekrem İmamoğlu’nun bunu yüz defa yalanlaması gerekiyordu. İmamoğlu ne yaptı? İstanbul’daki Alevi kökenli belediye başkanlarını tasfiye ederek bunun bir politika olduğunu ortaya koydu.

İMAMOĞLU’NUN TUNÇ SOYER RESTİ

CHP’de en büyük kavga İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı konusunda veriliyor. Ekrem İmamoğlu önce Buğra Gökçe’yi istiyordu. Özgür Özel’in önceliği ise Tunç Soyer’i aday yapmamaktı. O nedenle Selin Sayek Böke ismini önerdi. İbre Cemil Tugay’a dönmüştü.

Hatta Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’ne çağırdığı Cemil Tugay’a “İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığınızı uygun gördük” dediği kulislere sızdı.

Sonra iş karıştı. Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer’i istedi. Öyle ki Ekrem İmamoğlu’nun, ‘Tunç Soyer olmazsa Parti Meclisi’nden başka bir ismi geçiremezsiniz’ diye rest çektiği söylendi.

 Ekrem İmamoğlu’nun, Tunç Soyer ısrarı nereden geliyor diye merak ettim.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma