Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için İmamoğlu’na ne dedi

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor mu diye sorsanız, buna yüzde yüz istiyor yanıtını veririm.

10 Aralık 2021 | 5.399 okunma

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor mu diye sorsanız, buna yüzde yüz istiyor yanıtını veririm.

Peki Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın ortak adayı olacak mı diye sorsanız Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nun çekinceleri nedeniyle net bir yanıt veremem.

Ama Millet İttifakı’nın ortak adayı olmak için müthiş bir çaba gösteriyor mu diye sorarsanız ona da yüzde 100 bile demem. Yüzde 110 derim.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığında en favori isim olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu ile görüşmesine bakınca bu kanaatim daha da pekişti.

Geldiğimiz aşamada Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı için müthiş bir mıntıka temizliği yapıyor. Şartları hazırlıyor. Ama yine de ortak adaylığı başarabilecek mi, ondan emin değilim.

Sizi önce Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun kısa bir süre önce Ankara’da başbaşa yaptığı görüşmeye götürmek istiyorum.

Görüşmenin tek gündemi cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu. Belki ikinci bir başlık olarak İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na odaklanması konusunu sayabiliriz.

O SORUYA İMAMOĞLU’NUN YANITI


Görüşmede Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na isminin sürekli cumhurbaşkanı adayı olarak geçtiğini belirterek, ne düşündüğünü soruyor.

İmamoğlu, partiden kendisine bu yönde taleplerin geldiğini, bu tür söylentilerin de yine parti içinden çıkarıldığını belirterek, bu durumdan memnun olmadığını ifade ediyor.

Peki İmamoğlu’nun verdiği yanıt Kılıçdaroğlu’nu tatmin ediyor mu? Altını çizerek de üstünü çizerek de söyleyebilirim ki, hayır. Tatmin etmiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.032 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.191 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma