Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (04.11.2022)''Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor mu'' başlıklı yazısı.

04 Kasım 2022 | 3.663 okunma

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak için yanıp tutuştuğunu biliyorum.

Kendisine rakip olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı püskürttüğünün farkındayım.

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmaktan dolayı onur duyacağını söylediğini biliyorum. “Ya benimle olun ya yolumdan çekilin” diye partisine rest çektiğini unutmuş değilim. “Bir de Kemal kardeşinizi deneyin” dediğini ben yazdım. Hatta yakınlarının cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruları karşısında, “Hiçbir sorun yok” dediğini duymuşluğum var.
Peki, bu kadar belirti varken niye “Kılıçdaroğlu galiba cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor” diye yazıyorum? Ayrıca ana muhalefet lideri olarak cumhurbaşkanı adayı olmasının hakkı olduğunu savunanlardanım.

YANLIŞLAR ZİNCİRİ

Ama bir cumhurbaşkanı adayının bu kadar yanlış işler yapacağını düşünememiştim. Yaşananlardan dolayı bir süredir “Kılıçdaroğlu galiba cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor” diye düşünmeye başladım. Çünkü tam da cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına aldı diye düşünürken, Kemal Bey bir çuval inciri berbat etti. Hiç yokken bir ABD gezisi çıkardı. ABD’de kaybolduğu bir 8 saat yaşadı. Unutulmuşken başörtüsü teklifini gündeme getirdi. Yetmezmiş gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Şimdi de icazet tartışmalarının odağında İngiltere gezisine çıkmış bulunuyor. Aslında iktidarın, ekonominin gündemden düşmesini sağladığı için Kılıçdaroğlu’na plaket vermesi gerekiyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mafyaya operasyon mu mafyanın siyasete kurduğu kumpas mı 17 Mayıs 2024 | 4.663 Okunma Erdoğan: En ince detayına kadar takip ediyorum 16 Mayıs 2024 | 5.634 Okunma Kavala davasında yeni gelişme 15 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.101 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.226 Okunma