Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kadınlar ve gençler İmamoğlu mu Kurum mu diyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Kadınlar ve gençler İmamoğlu mu Kurum mu diyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

06 Şubat 2024 | 1.234 okunma

İstanbul seçiminin anahtarını kadınlar ve gençler ellerinde tutuyor desem yeridir.

Bunu nereden çıkarıyorum derseniz, Optimar’ın anketinden çıkarıyorum. Anketlerin çaprazlama verilerini analiz etmeyi ve satır aralarını okumayı önemsiyorum.

KADINLARDA KİM ÖNDE

Ekrem İmamoğlu’nu başarılı buluyor musunuz sorusuna kadınların yüzde 48.5’i evet derken, erkeklerde bu oran 41.2’ye geriliyor.

Murat Kurum’u beğeniyor musunuz sorusunda ise evet diyen kadınların oranı yüzde 55.8’e çıkıyor. Murat Kurum kadınların desteğinde, 7.3 puanla Ekrem İmamoğlu’nun önünde yer alıyor. Murat Kurum’u başarılı bulan erkeklerin oranı ise 54.9’la yine 13.7 puanla İmamoğlu’nun önünde çıkıyor.

GENÇLER NE DİYOR

18-24 yaş aralığındaki gençlerde Ekrem İmamoğlu’nu başarılı bulanların oranı yüzde 46 olurken, Murat Kurum’u olumlu bulanların oranı ise yüzde 49.4’e çıkıyor.

YAŞLILARIN TERCİHİ

65 yaş üstünde ise veriler birbirine yakın. Ekrem İmamoğlu’nu başarılı bulanların oranı yüzde 50 çıkarken, Murat Kurum’u beğenen yaşlılarımızın oranı yüzde 50.8 çıkıyor. Murat Kurum yaşlılarda da burun farkıyla önde. Bu veriler hem Ekrem İmamoğlu hem de Murat Kurum’un yürüteceği kampanyaya ışık tutuyor. Kadınlar ve gençlerin her iki adaya yaklaşımları da olumsuz değil. Ama daha fazla desteklerini alabilmeleri için pozitif bir kampanya yürütmeleri, kavga ve polemik yerine proje ve hizmet odaklı olmaları, kadınların ve gençlerin gönlüne girmeleri gerekiyor.

İTTİFAK YAPMAYANI LİNÇ ETMEK CHP VE AK PARTİ’YE ZARAR

DEM Parti, İstanbul’da belediye başkan adayı çıkaracağını açıkladı. Yeniden Refah Partisi AK Parti ile ittifak yapmama kararı aldı. Her iki parti de seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı aldı ya, sosyal medyada bir grup hemen harekete geçti. Kimi DEM Parti’yi linç ediyor. Hainlikle suçluyor. DEM Parti’nin İstanbul adayı olacağı konuşulan Başak Demirtaş’ı hedef alıyorlar. Aralarında kocasını hapisten kurtarmak için iktidarla işbirliği yapmakla suçlayanlar çıktı. Pes yani...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma