Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Kabine değişikliğinde son durum ve Suriye’ye operasyonun iki hedefi

Kızılcahamam kampından sonra AK Parti milletvekillerinde kabine değişikliği beklentisi azaldı. Ama tamamen ortadan kalkmadı. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamanlaması tamamen kendine ait bir dönemde bir bakanlar kurulu değişikliği yapması bekleniyor.

08 Ekim 2019 | 13.354 okunma

Erdoğan en son 1 Ekim günü Meclis’teki resepsiyonda “Şu an için böyle bir şey yok” demişti. Aralık ayında Meclis’te bakanlıkların bütçesi görüşüleceği için kabine değişikliğinin ocak ayında yapılabileceği söyleniyor.

Bir tartışma konusu da bazı bakanlıkların ayrılmasıyla ilgili. Erdoğan bakanlıkların sayısını azalttığı için yeniden sayının artmasına sıcak bakmıyor. Ama bir ya da iki bakanlıkla ilgili bir düzenleme yapılabileceği söyleniyor.

İstanbul seçimlerinden sonra yapılan toplantılarda AK Parti milletvekillerinden içeriye dönük ciddi eleştiriler geliyordu. Siyaset tarzından başlayıp ekonomiden çıkılıyordu. Kızılcahamam kampında ise rüzgârın tersine döndüğüne tanık olduk. Enflasyon ve zamlarla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, “Bakan cevap versin” diyerek Berat Albayrak’a söz vermiş. 

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 738 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.340 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.367 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.127 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.122 Okunma