Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İYİ Parti’deki infial büyüyor, peki masa dağılır mı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (08.09.2022)''İYİ Parti’deki infial büyüyor, peki masa dağılır mı'' başlıklı yazısı.

08 Eylül 2022 | 3.829 okunma

Meral Akşener, Yeni Çağ TV’deki yayında Gürsel Tekin’in HDP’yle ilgili açıklamasına karşı çok önemli bir çıkış yaptı. HDP’ye bakanlık verilmesi olayına verdiği tepkinin gölgesinde kalmış olmalı ki asıl cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin söyledikleri yeterince gündem maddesi olmadı.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı konusunda en ileri çıkışı yapıp, “Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım” demişti. Başından beri ‘Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altın hisse Akşener’in elinde’ diyorum. Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adaylığının vizesi Akşener’den geçiyor.

KAZANACAK ADAY KRİTERİ

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması üzerine gözler Meral Akşener’e çevrildi. Akşener ise Yeni Çağ TV’deki yayında çok önemli bir mesaj verdi. Tam 4 kez “kazanacak aday” vurgusu yaptı. Bir kez “seçilecek” aday” dedi. Sonra, “Seçilecek aday dedim ama doğrusu kazanacak aday” diye düzeltme gereği duydu.

1- Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylarının vasıflarına dair ilan ettiği sıfatlar var. Çok doğru buldum. Kazanacak bir adayla (benim eklediğim bir şey) hâlâ orada duruyorum. Kazanacak bir adayla yola çıkmamız lazım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 248 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.354 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.124 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.121 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.676 Okunma