Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İstanbul’da İmamoğlu ve Kurum nefes nefese

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İstanbul’da İmamoğlu ve Kurum nefes nefese' başlıklı yazısını kaleme aldı.

05 Şubat 2024 | 1.145 okunma

Bu seçimlerde gözler İstanbul’un üzerinde olacak.

Ben de seçim gününe kadar güvenilir araştırma kuruluşlarının İstanbul’la ilgili anket sonuçlarını paylaşmaya devam edeceğim. İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldukça ilginç veriler ortaya çıkmaya başladı. Bu kez sadece İmamoğlu ve Kurum’la ilgili sonuçları paylaşacağım ama partilerin adayları netleştikten sonra tamamıyla ilgili verileri aktaracağım.

Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu güvenilir bir araştırma kuruluşu Optimar’ın İstanbul seçimleriyle ilgili sıcağı sıcağına elime ulaşan bir anketini paylaşacağım.

SEÇMEN KUTUPLAŞIYOR

3 bin örneklem üzerinde telefon destekli bilgisayar yöntemiyle yapılan araştırma çok çarpıcı bir sonucu ortaya koyuyor.

1- Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki makas hızlı bir şekilde kapanıyor. Hatta bir veride Murat Kurum öne geçmiş durumda.

2- İstanbul seçimlerinin Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasında geçmesi bekleniyor. Çünkü seçmen iki aday arasında kutuplaşıyor.

3- Diğer adaylar kazanamayacak ama kimin kaybedeceğini belirlemede etkili olacaklar.

4- İmamoğlu geçen seçimleri ittifakın adayı olarak kazanmıştı. İlk kez ittifaksız bir aday olarak seçimlere girecek.

DEM PARTİ VE YRP ADAYI

5- DEM Parti’nin adayı Ekrem İmamoğlu açısından, Yeniden Refah Partisi’nin adayı ise Murat Kurum açısından önemli olacak.

Şimdi ankette ön plana çıkan verileri paylaşmak istiyorum.

İSTANBUL’UN SORUNLARINI KİM ÇÖZER?

Optimar’ın anketinde Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki en ilginç sonucu, “İstanbul’un sorunlarını hangi adayın çözeceğini düşünüyorsunuz?” sorusuna verilen yanıt oluşturuyor.

ERKEN UYARI

Ankete katılanların yüzde 36.3’ü İstanbul’un sorunlarını Murat Kurum çözer derken Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı ise yüzde 35.2’de kalıyor. Aralarında bir puanlık fark olsa dahi seçmenler İstanbul’un sorunlarını kim çözer diye sorulunca Murat Kurum’u işaret ediyorlar. Seçimlere daha 55 gün olduğuna göre bu anket, Ekrem İmamoğlu açısından bir erken uyarı olarak kabul edilebilir.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma