Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İmamoğlu pes etmez, Kılıçdaroğlu aday olmayabilir

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığının önünü kesmek için en önemli hamlelerinden birini yaptı. “Belediye başkanlarımızın...

08 Kasım 2021 | 1.517 okunma

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adaylığının önünü kesmek için en önemli hamlelerinden birini yaptı. “Belediye başkanlarımızın görevlerine devam etmelerini istiyorum” dedi.

CHP lideri çok net bir şekilde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a, sizin cumhurbaşkanı adaylığınıza karşıyım mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın önünü kesmek için, cumhurbaşkanı oldukları takdirde belediye başkanlığının AK Parti’ye geçeceği gerekçesini öne sürdü.

 TEVFİK GÖKSU FAKTÖRÜ

Zaten CHP kulislerinde, “İmamoğlu cumhurbaşkanı adayı olursa Belediye Meclisi’nde çoğunluk olan Cumhur İttifakı, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu seçer. Tevfik Göksü belediye başkanı olunca İmamoğlu aleyhinde kullanılabilecek dosyaları ortaya çıkarır. İmamoğlu’na kök söktürür” diye konuşuluyordu.

İMAMOĞLU’NUN KULAĞINA GİTMİŞTİ

Kılıçdaroğlu’nun gerekçesi Ekrem İmamoğlu’na iletildiğinde çok sert tepki göstermişti. Yakın çevresine, cumhurbaşkanı adaylığının engellenmesi için üretilmiş bir senaryo olarak değerlendirmişti.

KAYYUM ATARIZ


Hatta kulislerde, İmamoğlu’nun yakın çevresine, “Bu benim cumhurbaşkanı adaylığımı engellemek için üretilmiş bir gerekçe. Ama samimi bir gerekçe değil. Cumhurbaşkanı olduktan sonra Tevfik Göksu’nun yerine kayyum atarsın. O iş biter” dediği konuşuluyordu.

Peki Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı ile Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı defteri kapandı mı?

İMAMOĞLU BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

Kılıçdaroğlu’nun amacı bu. Cumhurbaşkanı adaylarının belirleneceği masa kurulmadan önce İmamoğlu ve Yavaş’ı denklem dışına çıkarmak istiyor. Ama Ekrem İmamoğlu bitti demeden bu iş bitmez. Meral Akşener bitti demeden bu iş bitmez. HDP bitti demeden bu iş bitmez. Temel Karamollaoğlu bitti demeden bu iş bitmez.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Asgari ücret ve emekli maaşları ne olacak 05 Aralık 2025 | 1.410 Okunma Özgür Özel perdeyi yanlış yerden açtı... Erdoğan affetmedi 04 Aralık 2025 | 3.271 Okunma CHP milletvekillerinde tasfiye korkusu 03 Aralık 2025 | 1.805 Okunma CHP’de dengeler nasıl oluştu... Kazananlar kaybedenler listesi 02 Aralık 2025 | 2.859 Okunma Kılıçdaroğlu ne yapacak CHP’den ayrılacak mı 01 Aralık 2025 | 1.129 Okunma