Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na biat etti mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (28.12.2022)''İmamoğlu Kılıçdaroğlu’na biat etti mi'' başlıklı yazısı.

28 Aralık 2022 | 2.468 okunma

Siyasette büyük oynarsan büyük kaybediyorsun.

Kılıçdaroğlu’yla cumhurbaşkanı adaylığı yarışına giren Ekrem İmamoğlu’nun durumu da ona benziyor. İmamoğlu, siyasi yasak kararıyla birlikte bu iş Saraçhane’de bitti diye düşünürken, Kılıçdaroğlu rüzgârı tersine çevirdi. Cuma günü Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere CHP’nin 11 büyükşehir belediye başkanı Konya’daydı. İmamoğlu, Konya’dan Ankara’ya geçerek Kılıçdaroğlu ile kritik bir görüşme yaptı. İmamoğlu’nun bu görüşmede Kılıçdaroğlu’na biat ettiği söyleniyor. Kılıçdaroğlu’na, “Adaylığınızı destekliyorum. Elimden geleni yapacağım” demiş. Ama İmamoğlu samimi bulunmuyor.

ANKARA’DA SÖZ VERİP İSTANBUL’DA UNUTUYOR

Daha önce de Ankara’da benzer sözler verip İstanbul’a gidince tam tersi yönde hareket etmişti. Bir kaynağım, “Bu kez farklıydı” dedi. Bakacağız. Ekrem İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak kararı ve İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan terörle ilgili suç duyurusu Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirmiş. Ankara’daki görüşmede İmamoğlu’na, “Seni görevden alacaklar. CHP örgütü yanında olduğu sürece sana bir şey yapamazlar” demiş. Havuç-sopa politikası.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.501 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.431 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.352 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.368 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.130 Okunma