Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ne konuştular

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (08.12.2022)''İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ne konuştular'' başlıklı yazısı.

08 Aralık 2022 | 2.273 okunma

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikisinin ismi de Kılıçdaroğlu’nun önünde çıkan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş önceki gün Ankara’da sürpriz bir görüşme yaptılar.

İki başkan görüşmeyi aynı dakikalar içinde birbirine benzer metinlerle sosyal medya hesabından duyurdular.

Peki iki başkan ne görüştü?

Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken güçbirliği mi yaptılar?

Bu soruların yanıtını aramaya devam edeceğiz. Çünkü cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci yaklaştıkça bu tür temaslar önem kazanıyor. Ama asıl başka bir görüşme var. Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinden söz ediyorum.

İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu önceki gün görüştüler. Biri CHP Genel Başkanı, diğeri CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İkisinin görüşmesinin ilginç olan tarafı ne diyebilirsiniz. Ama İmamoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi hem cumhurbaşkanlığı adaylığı açısından hem de Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında yaşanan kriz açısından önemli.

İMAMOĞLU-KAFTANCIOĞLU KRİZİ

Çünkü Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasındaki kriz giderek tırmanıyor. Kaftancıoğlu’nun, tartıştığı Ekrem İmamoğlu’nun arkasından “Şizofren” dediği medyaya yansımıştı. İmamoğlu’nun CHP İstanbul İl Merkezi’ne baskın yaptığı ama o sırada Kaftancıoğlu’nun binayı terk ettiği ortaya çıkmıştı.

Ekrem İmamoğlu bu söylentileri yalanlamadı. Tam aksine, “Nezaketli bir hanımefendidir. Yani bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum” diyerek bir anlamda doğrulamış oldu. Canan Kaftancıoğlu ise yalanlama ya da doğrulama yoluna gitmedi. Sükût ikrardan gelir.

TOKALAŞMAMA KRİZİ

Aynı zamanda İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında da soğuk savaş yaşanıyor. Çünkü ikisi de cumhurbaşkanı adaylığına talipler. Böyle olunca aralarındaki rekabet kaçınılmaz oluyor. İstanbul’daki vizyon toplantısında Kılıçdaroğlu önce İmamoğlu’nun elini sıkmadı, salondan ayrılırken tokalaştı. Canan Kaftancıoğlu ise sıradan herkesle tokalaşırken İmamoğlu ile tokalaşmamayı tercih etti. Soğukluk kameralara da yansımış oldu.

Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazıp Kaftancıoğlu ile yüzleştirilmeyi önermişti. Ancak Kılıçdaroğlu İstanbul’da bulunduğu üç gün boyunca İmamoğlu ile görüşmemişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Mafyaya operasyon mu mafyanın siyasete kurduğu kumpas mı 17 Mayıs 2024 | 4.674 Okunma Erdoğan: En ince detayına kadar takip ediyorum 16 Mayıs 2024 | 5.643 Okunma Kavala davasında yeni gelişme 15 Mayıs 2024 | 2.129 Okunma Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 1.101 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.226 Okunma