Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İmamoğlu, ‘Bu kadını ihraç et’ demiş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İmamoğlu, ‘Bu kadını ihraç et’ demiş' başlıklı yazısını kaleme aldı.

08 Mart 2024 | 4.296 okunma

CHP’deki “Burcu krizi” CHP Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, DEM Partililerle ilgili çıkışı üzerine patlak verdi. Sonra kartopu gibi büyüdü, büyüdü ve Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Burcu Köksal arasında bir krize dönüştü.

Burcu Köksal, Afyon’daki mitingde heyecanlı bir konuşma yapıyor. “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” diyor.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Özgür Özel ise Afyon’dan sonra geçtiği Uşak’ta “Burcu Başkan’dan size selam getirdim. Sürçülisan oldu. Burcu Başkan, ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi” diye açıklama yapıyor. Bunun üzerine Burcu Köksal, Özgür Özel’e “Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım” diye yanıt veriyor.

BİTTİĞİ AN

O an itibarıyla Özgür Özel’in genel başkanlığı fiili bitmiş demektir. Düşünsenize “Burcu Köksal benden düzeltmemi istedi” diyorsunuz, Burcu Köksal sizi yalanlıyor. Yetmiyor, “Sözlerimin arkasındayım” diyor. Bu durum CHP’deki liderlik krizini bir kez daha ortaya koyuyor.

Ama kriz burada bitmiyor.

ÜÇÜ ARASINDA YAŞANAN KRİZ

Ekrem İmamoğlu’nun, Burcu Köksal’a kapıyı gösteren açıklamasına geleceğim. Ama ondan önce çarşambayı perşembeye bağlayan gece Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Burcu Köksal arasında yaşanan bir kriz var.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 578 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.170 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.328 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.170 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.741 Okunma