Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

İkinci ‘One Minute’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İkinci ‘One Minute’' başlıklı yazısını kaleme aldı.

20 Kasım 2023 | 1.840 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e, ”Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyerek “One Minute” çekmişti.

Gazze katliamının vahşet boyutuna ulaştığı bir dönemde Almanya’da İsrail’in uşağı haline gelmiş olan batı dünyasına ikinci “One Minute” çekti.

Zeytin Dalı operasyonu sırasında PKK yanlısı haberlere imza atan Alman gazetecinin sorusuna ve Almanya Başbakanı Scholz’un Hamas’ı suçlayan, İsrail’in uyguladığı soykırımı haklı göstermeye çalışan açıklamalarına hak ettikleri cevabı verdi. İnsanlığın vicdanı, Gazze’deki masumların sesi oldu.

HOLOKOST GERÇEĞİ

İkinci Dünya Savaşı’nda gaz odalarına gönderdikleri, toplama kapmlarında katlettikleri Yahudilerin faturasını Gazzeli masumlar üzerinden ödemeye çalışan Almanya’ya, gözlerinin içine baka baka soykırımcı olduklarını hatırlattı. Holokost gerçeğini yüzlerine vurdu. Hem de bunu bizzat kendi evlerinde yaptı.

Sanki sadece 7 Ekim ve sadece Hamas var. Peki; 7 Ekim’den sonra katledilen 5 bini aşkın çocuk ve 14 bine yaklaşan masum insanların hayatı size bir şey ifade etmiyor mu?

GURUR DUYDUM

Hele Alman gazetecinin Eurofighter uçağı alımı üzerinden Türkiye’yi tehdit etmesine karşılık 10 numara beş yıldız cevabını verdi.

O anda iyi ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var diye düşündüm. İnsanlığın sesi, cesur bir lider olan Erdoğan’la gurur duydum. Onur duydum.

YEMEKTEKİ HAVA

Ha bu arada edindiğim bilgiye göre, Almanya Başbakanı ile yemek olumlu bir atmosferde geçmiş. Scholz bu konulara hiç değinmemiş. Erdoğan’a karşı oldukça saygılı davranmış. Eurofighter uçaklarına karşılık İHA ve SİHA satışları gündeme gelmiş. Bunu içimizdeki Alman kompleksliler korkmasın diye yazdım.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.164 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.738 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.532 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.357 Okunma