Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Esenyurt’u sel bastı, İmamoğlu ise tatilde

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (11.07.2022)''Esenyurt’u sel bastı, İmamoğlu ise tatilde'' başlıklı yazısı.

11 Temmuz 2022 | 2.180 okunma

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile Esenyurt’ta selden zarar gören yerlerde incelemesini sürdürürken konuştuk.

Gece yarısından beri ayaktaydı. 2 yıl önce de Haramidere taşmış, civardaki işyerleri ve evler zarar görmüş, can kaybı yaşanmıştı. Can kaybı yaşanmamasında İstanbul Valiliği ve AFAD’ın yaptığı uyarıların yararlı olduğunu söyledi. Çünkü 2 yıl önce yaşanan felakete rağmen 70 civarındaki ev kiraya verilmiş. Bunlar giriş katlarda ya da girişin altında olan ev ve işyerleri.

İMAMOĞLU SÖZ VERMİŞTİ

Haramidere 2 yıl önce de aynı yerden taşmış. Pınar Mahallesi ile Yeşilkent Mahallesi’nin kesiştiği noktada. 2 yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bölgede inceleme yapmış, derenin ıslah edileceği sözünü vermişti. İSKİ’nin sorumluluğunda olan bir bölge. İhale yapılmış. Ama kısa bir süre önce iptal edilmiş. Yapılan bir şey yok. Sadece Haramidere’nin kenarındaki giriş kat ve giriş altındaki işyerleri ve dairelerde uyarıların da etkisiyle can kaybı olmadan atlattık. Ama ciddi bir maddi hasar söz konusu. Her zaman maddi hasarla kurtulamayabiliriz. Bir dakika bile zaman kaybetmeden çözüm bulunması gerekiyor. İmamoğlu 2 yıl önce verdiği sözü yerine getirse bugün yaşananlar yaşanmayacaktı. Bugün tedbir alınmazsa yarın bu kadar az bir bedelle atlatamayabiliriz.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 139 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.636 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.659 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.191 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 501 Okunma