Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Ermenistan Zengezur sözünü yerine getirmeli

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Ermenistan Zengezur sözünü yerine getirmeli' başlıklı yazısında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya gelmelerinin ayrıntılarını kaleme aldı.

29 Eylül 2023 | 897 okunma

ANADOLU Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan’ın ev sahipliğinde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya geldik.

İtiraf edeyim Yaşar Güler’i Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde hep resmi üniforma içinde görmeye alıştığım için sivil haline alışmakta zorlanmıştım. Ama Yaşar Güler çok kısa sürede adapte olmuş.

Milli Savunma Bakanı ile sohbet ederken, Karabağ başta olmak üzere bölgedeki gelişmelerin çok dikkatli bir şekilde takip edildiği sonucunu çıkardım. Devlet uyumuyor. İkinci bir nokta daha dikkatimi çekti. Karabağ’dan söz edilirken Türkiye ve Azerbaycan aynı cümle içinde kullanılıyor. İki devlet bir millet böyle olunuyor herhalde.

BAKAN GÜLER’E SON DURUMU SORDUM

Milli Savunma Bakanı Güler’e, Azerbaycan’ın 24 saatlik müdahalesinin ardından Karabağ’daki son durumu sordum. “44 günlük savaşın sonunda bir ateşkes anlaşması imzalandı. Herkesin beklentisi anlaşmaya taraf olanların buna mutlaka uymasıydı. Ancak süreç içerisinde Azerbaycan buna harfiyen uyarken Ermenistan gerekli şartları yerine getirmedi.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 963 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.187 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma