Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Erdoğan, Putin ve Zelenski zirvesi olur mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (10.03.2022)’’ Erdoğan, Putin ve Zelenski zirvesi olur mu‘’ başlıklı yazısı.

10 Mart 2022 | 2.774 okunma

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ukrayna Savaşı’na dönük açıklamalarına çevrilmişti. Erdoğan’ın, Putin ve Zelenski ile konuşabilen, bu konuda 20’yi aşkın ülkenin devlet başkanı ve başbakanı ile görüşen bir lider olması nedeniyle yapacağı açıklamalar önemliydi. 

Krizin başından itibaren, “Ne Rusya’dan vazgeçeriz ne Ukrayna’dan” diye bir perspektif ortaya koymuş, aktif arabuluculuğa soyunmuş bir lider. Erdoğan, Ukrayna üzerinde yaşanan uluslararası güç savaşında üçüncü yolun liderliğini yapıyor. Erdoğan, “Türkiye’nin her iki tarafla konuşabilen anahtar ülke konumu dünyada büyük takdir topluyor” dedi.

Erdoğan...

Ne Rusya ne Ukrayna.

Hem Rusya hem Ukrayna politikasını sürdürmekte kararlı.

BARIŞIN ÇOCUKLARI

Savaşın çocuklarını görüyoruz. Suriyeli çocukların cesetlerinin sahillere vurması Batı’nın kılını kıpırdatmadı. Onları çocuk olarak görmedi. Siyahlı saçlı, kara gözlü Müslüman çocuklar olarak değer vermeye layık görmedi. Şimdi ise sarı saçlı, mavi gözlü çocuklar ölüyor.

Onların hepsi bizim çocuklarımız.

Batı, siyah saçlı çocukla sarı saçlı çocuğu, kara gözlü çocukla mavi gözlü çocuğu ayırıyor. Ama ona da bir şey yapmıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.625 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 500 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.200 Okunma