Abdulkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Erdoğan ile Obama ne görüştüler

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ülkemizi ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama önemli bir görüşme yaptılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan -Obama arasındaki...

21 Ocak 2016 | 3.330 okunma

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın ülkemizi ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama önemli bir görüşme yaptılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan -Obama arasındaki görüşmede önemli diyaloglar yaşanıyor.
Obama, sözlerine DEAŞ'ın Sultanahmet saldırısı ile PKK'nın Çınar'da yaptığı saldırıyı kınayarak başlıyor.
“PKK terörü ve DEAŞ'a karşı işbirliğimiz sürecek” diyor.
Sonra sözü İstanbul'a getiriyor.
“İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Ona yapılan saldırı hepimize karşı yapılmış sayılır” diyor.
Obama Başkan seçildikten sonra ilk yurtdışı ziyaretini Mısır ve Türkiye'ye yapmış, İstanbul'daki açıklamasını Boğazı ve Ortaköy Camii'ni arkasına alarak yapmıştı.
Obama-Erdoğan görüşmesinde Rusya'nın Suriye'deki operasyonları da gündeme geliyor. Bu konuda Türkiye'nin ciddi rahatsızlıkları var. Rusya'nın saldırılarının DEAŞ'ı değil, Türkmenleri ve ılımlı muhalefeti hedef aldığı noktasının üzerinde duruluyor. Obama, ”Joe Biden'ı gönderiyorum. Biden'ın ziyaretinde bu konuları etraflı bir şekilde görüşürsünüz” diyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan PYD'yi gündeme getiriyor. PYD'nin PKK'dan farklı olmadığının altını bir kez daha çiziyor. Tabii ABD'nin bu konudaki yaklaşımı farklı.
Görüşmenin sonunda Başkan Obama, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a , ABD'de yapılacak olan Nükleer Güvenlik Zirvesi'nde bu konuları daha teferruatlı olarak görüşeceklerini söylüyor. 4. Nükleer Güvenlik Zirvesi 31 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Washington'da yapılacak. Obama'nın sözlerinden de anlaşıldığı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Obama nükleer zirve vesilesiyle Washington'da bir araya gelecek ve kapsamlı bir görüşme yapacaklar.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.179 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.651 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.661 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.195 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 503 Okunma