Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Elon Musk, Tesla fabrikası için ne dedi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Elon Musk, Tesla fabrikası için ne dedi' başlıklı yazısını kaleme aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de Elon Musk’la görüşmesi en az BM toplantısı kadar ilgi görmüştü.

22 Eylül 2023 | 1.289 okunma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de Elon Musk’la görüşmesi en az BM toplantısı kadar ilgi görmüştü. Erdoğan’ın, futbol topu hediye ettiği Musk’un, oğluna, “X” diye hitap etmesi ve ortamın pozitif havası ilgi odağı olmuştu.

Görüşmenin magazin yanı kadar önemli olan bir nokta da ekonomik boyutuydu. Erdoğan, Elon Musk’a Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’ye kurmasını teklif etmişti. Bu yazdıklarım medyaya yansıdı. Ama peki Musk, Erdoğan’ın Tesla’nın 7’nci fabrikasını Türkiye’ye kurma teklifine ne cevap veriyor? Elon Musk, “Biz otomobillerimizin birçok parçasını ülkenizde yaptırıyoruz. Türkiye’de Tesla’nın birçok parçasını ürettiğimiz için de ayrıca memnunuz. Tabi ki ilk düşüneceğimiz ülke, Türkiye olacaktır” diyor.

RALPH LAUREN’İN İKİ NUMARASI OLAN TÜRK

Elon Musk’ın ABD dışında Çin ve Almanya’da fabrikaları bulunuyor. Elon Musk’ın Türkiye’de fabrika kurması elbette ki ticari anlamda önemli bir yatırım olur. Ama asıl önemli olan diğer yatırımcıları da teşvik edici bir rol oynar.

Ekonomiyle ilgili olarak ABD’den bir anekdot daha aktarmak istiyorum.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 963 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.187 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.329 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.172 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.743 Okunma