Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Abdulkadir Selvi Ekrem İmamoğlu'nun yeni stratejisini açıkladı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Ekrem İmamoğlu strateji değiştirdi" yazısında (14 Aralık 2021) CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu'nun strateji savaşı verdiğini okurlarıyla paylaştı. Selvi'ye göre, İmamoğlu yeni açıklamasıyla Kılıçdaroğlu'nu kendi stratejisiyle vurdu.

15 Aralık 2021 | 8.446 okunma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da baş başa görüştüğü zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan, İstanbul’un sorunlarına odaklanmasını, belediye başkanlığına yoğunlaşmasını istemişti.

Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili tartışmalar hakkında da “Bu işin bitmesi gerekiyor” demişti. Kılıçdaroğlu, “Öz olarak İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı yap, İstanbullulara hizmet et. Halk bizden hizmet bekliyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını sonlandır” demişti.

Ne oldu?

Ekrem İmamoğlu bir süre sessiz kaldı. Sonra Reuters haber ajansına açıklama yaptı. “Benim tek istediğim şey, İstanbul’a hizmet etmek” dedi. Bu sözden Kılıçdaroğlu’nun verdiği mesajın anlaşıldığı anlamı çıkıyor. Ama İmamoğlu bir şey daha söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylığı sorulduğunda, “Günü geldiğinde, en doğru kararın ittifak sürecini yöneten genel başkanlar tarafından verileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU RAHATSIZ ETTİ

İmamoğlu’nun, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili tartışmalara noktayı koymak yerine, adres olarak Millet İttifakı liderlerini göstermesi Kılıçdaroğlu cephesinde suratların asılmasına yol açtı. Çünkü İmamoğlu hem ben cumhurbaşkanı adayı değilim dememişti hem de benim cumhurbaşkanı adayım Genel Başkan Kılıçdaroğlu da dememişti. Tam aksine cumhurbaşkanı adayını Kılıçdaroğlu tek başına belirlemeyecek, Millet İttifakı liderleri belirleyecek mesajını verdi. Millet İttifakı liderleri kimler? Başta Meral Akşener, Temel Karamolloğlu ve Gültekin Uysal. Tabii bir de Millet İttifakı’na katılırlarsa Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu. Böylece Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayını belirleyecek olan 6 liderden biri konumuna düşürülmüş oldu.

İMAMOĞLU’NUN YENİ STRATEJİSİ

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel’in CHP’deki mücadelesi 14 Mayıs 2024 | 221 Okunma Yeni dönemin üç lideri ve iki güçlü siyasetçi 13 Mayıs 2024 | 3.164 Okunma Özgür Özel’in stratejisine karşı İmamoğlu’nun hamlesi ne 10 Mayıs 2024 | 1.327 Okunma İmamoğlu neyi kendine yönelik operasyon olarak görüyor 09 Mayıs 2024 | 2.170 Okunma Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.741 Okunma