Abdulkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Demirtaş’a dokunulsun mu?

Haftaya Aile ve Sosyal Kalkınma Bakanı Sema Ramazanoğlu görüşmesi ile başladık. Bakan hanımın gündemindeki konulardan bir tanesi de çatışmaların sürdüğü Cizre, Sur, Silopi başta olmak üzere...

29 Aralık 2015 | 13.488 okunma

Haftaya Aile ve Sosyal Kalkınma Bakanı Sema Ramazanoğlu görüşmesi ile başladık.
Bakan hanımın gündemindeki konulardan bir tanesi de çatışmaların sürdüğü Cizre, Sur, Silopi başta olmak üzere bölgede çocuklara, kadınlara verilecek psikolojik destekti.
90'lı yıllarda PKK ile amansız bir mücadele yürütüldü. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un, ”PKK'yı 6 kez yenilgiye uğrattık ama bitmedi” dediği dönemlerdi.
PKK ile OHAL zihniyetinde bir mücadelenin yürütüldüğü, PKK'nın faili meçhuller ve köy boşaltmalarla devletin eliyle büyütüldüğü yıllardı.
O zaman çatışma ortamında yetişen, köyleri boşaltılan, şehirlere göç etmek zorunda bırakılan Kürtlerin, psikolojisini tamir etmeyi düşünmedik.
90'lı yılların sendromunu yaşayanları topluma kazandırmak gibi bir projemiz olmadı.
ABD; Vietnam sendromunu yenmek için bir avuç askeri rehabilite etmeye çalışırken, köyleri boşaltılan, şehre göç etmek zorunda bırakılanları kazanmak için bir çalışmamız olmadı.
Tam aksine şehirlerin etrafına yerleşip, getto oluşturdular. Siyasi bilinçlerini büyük şehirlere tutunmaya çalıştıkları bu mahallelerde kazandılar. KCK operasyonları ile cezaevine girince, PKK akademisi olarak kullandıkları bu yerlerden iyi yetişmiş bir militan olarak çıktılar. Cem Ersever, ”PKK, Lice'nin Fis Köyünde kuruldu ama akademik kariyerini Diyarbakır cezaevinde yaptı” demişti.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.030 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.651 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.661 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.195 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 503 Okunma