Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Darbeci başyaverin ikametinden çıkan notlar

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı’nın görevinin, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın yerini tespit etmek olduğu ortaya çıkmıştı. İkametinde yapılan aramadaysa el yazısıyla...

15 Temmuz 2018 | 14.717 okunma

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Ali Yazıcı’nın görevinin, 15 Temmuz gecesi Erdoğan’ın yerini tespit etmek olduğu ortaya çıkmıştı. İkametinde yapılan aramadaysa el yazısıyla tuttuğu notlara rastlandı. Ali Yazıcı bu notlarda, ‘Şenol Bey’ diye birinden söz ediyor. Artık mahkeme başkanının “Kim bu Şenol Bey?” diye sorması gerekiyor. Bu soruya verilecek cevabın bizi birilerine götüreceğinden kuşkum yoktur.

Başbakan Adnan Menderes, Kıbrıs görüşmeleri için gittiği Londra yakınlarında düşen uçaktan sağ olarak kurtulmuştu. Ancak Menderes’in Özel Kalem Müdürü Hüseyin Ersü, ölenler arasındaydı.

Muzaffer Ersü’nün ölümünden sonra açılan Başbakanlık’taki kasasından, 27 Mayıs’ta darbe yapıp Menderes’i asacak olanlarla ilişkisine dair belgeler çıkmıştı.

Asker kökenli olan Ersü, ne yapmış etmiş, 27 Mayıs’ın ilk cuntası olan ‘9 Subay’ olayını ihbar eden Samet Kuşçu’nın Başbakan Menderes’le görüşmesini engellemişti.

Oysa Menderes, darbecilerle ilişkilerini ortaya koyan belgelerin imha edilmesi emrini vererek, uçak kazasında kaybettiği Muzaffer Ersü’nün hatırasının üzerine gölge düşmesini engellemek istemişti.

Darbeler bir kez daha liderlerin yakın çevrelerinin mercek altına alınmasına neden oldu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.313 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.116 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.115 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.244 Okunma