Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Darbe tehdidinden kabine değişikliğine kulisler

Bizim bulunduğumuz bölüme gelince esprili bir şekilde, “Darbe ne zaman oluyor” dedi. “Allah korusun” diye karşılık verdim. Bunun üzerine, “Darbe yapacak olan tarih verir mi?” diye konuştu. “Bu sefer bir tarihten...

07 Haziran 2017 | 30.359 okunma

Bizim bulunduğumuz bölüme gelince esprili bir şekilde, “Darbe ne zaman oluyor” dedi.

“Allah korusun” diye karşılık verdim. Bunun üzerine, “Darbe yapacak olan tarih verir mi?” diye konuştu. “Bu sefer bir tarihten söz etmişler” dedim.

Rodos’ta FETÖ’cü kaçakların, “15 Haziran’a kadar ne olacağını göreceğiz. Bu sefer çok kan akacak. Bayramı kimin yapacağını göreceğiz” sözleri, darbe tehdidini yeniden gündemimize soktu.

Darbe paranoyası içinde yaşayamayız. Süratle normalleşmemiz gerekiyor. Ama bu dikkatli olmaya engel değil. 15 Temmuz’dan önce FETÖ’cülerin darbe yapma kapasitesi var mı konusu gündeme geldiğinde, “Mümkün değil, o güçleri yok” diye kestirip atılmasaydı,15 Temmuz yaşanmayabilirdi.

Başbakan’ın da ifade ettiği gibi darbeler tarih vererek yapılmıyor. Ama  15 Temmuz’da Binbaşı O.K.’nın ihbarında olduğu gibi bazı sızıntılar da olmuyor değil. 27 Mayıs’ta, 12 Mart’ta ve 12 Eylül’de MİT darbenin göbeğinde yer aldığı için başbakanlara haber vermemişti. Demirel, “MİT darbeyi bana haber vermedi” demişti her defasında. 12 Mart’ı enişteden değil, İran şahından öğrendik. Şah Rıza Pehlevi, Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil’i acil koduyla Tahran’a çağırıp, darbenin haberini vermişti. Çünkü MİT Müsteşarı Fuat Doğu, 12 Mart’ı planlayanlar arasındaydı. Başbakan Demirel’i arayarak istifasını istemişti.

15 TEMMUZ’DA MİT

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 248 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.354 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.124 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.121 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.676 Okunma