Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeni senaryo

DÜN 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olup olmayacağının büyük ölçüde netleştiği bir gündü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

26 Nisan 2018 | 26.677 okunma

DÜN 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı olup olmayacağının büyük ölçüde netleştiği bir gündü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu henüz İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le görüşme yapmamıştı. CHP’nin adayının Abdullah Gül olduğu yönündeki yorumları hatırlattık.

Bu formülün sağda solda çok konuşulduğunu söyledi ama “Ortada net bir durum yok” dedi. Kılıçdaroğlu bunu söylerken sosyal medyaya CHP’li Muharrem İnce, Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın, Abdullah Gül’e karşı çıkan mesajları düşmeye başladı.

Abdullah Gül’ün, muhalefetin ortak adayı olması için çaba gösteren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener’e bazı anket sonuçlarını sunmuş ancak Akşener’i adaylıktan çekilmesi yönünde ikna edememişti.

Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesinde ise iki başlık ele alınıyor.

1- Akşener,daha önce açıkladığı şekilde Cumhurbaşkanı adayı olacağını belirtmiş. Bu konuda Akşener’den geri adım yok. İYİ Parti’ye 15 milletvekili vererek seçimlere girmesini sağlayan Kılıçdaroğlu, ortak adayı savunmakla birlikte Akşener’i ikna etmek için olağanüstü bir çaba sarf etmemiş. Daha açık bir deyimle, 15 milletvekilinin diyetini istememiş.

2- Kılıçdaroğlu, milletvekili seçiminde ittifak üzerinde durmuş. Aşağıda ayrıntılı bir şekilde açıklayacağım şekilde bir simülasyon üzerinden Meclis ittifakını anlatmış.


SON DURUM
Tabloyu netleştirecek olursak...

1- Temel Karamollaoğlu ile görüşmede Abdullah Gül’ün kesin olarak aday olacağını ifade etmediği söyleniyor. Meral Akşener&rsqu...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.320 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.366 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.127 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.122 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.679 Okunma