Abdulkadir Selvi Hürriyet Gazetesi

Cumhurbaşkanı maaş artışından vazgeçer mi?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (23.06.2022)''Cumhurbaşkanı maaş artışından vazgeçer mi?'' başlıklı yazısı.

23 Haziran 2022 | 4.575 okunma

Vatandaşlarımızın hayat pahalılığından bunaldığı, yüksek enflasyon nedeniyle maaşlarının hızla eridiği bir dönemde Cumhurbaşkanı’nın ve milletvekillerinin maaşını tartışmak ne kadar abes geliyor.

Ama Cumhurbaşkanı’nın maaşı üzerinden algı operasyonu yürütüldüğü için değinmek zorunda kalıyorum.

Düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışan ya da asgari ücretle karnını doyurmak için mücadele eden insanlarımızdan özür diliyorum.

Asıl dert onların derdi. Asıl geçim sıkıntısını çekenler onlar. Onların maaşlarında ne kadar artış yapılsa yeridir.

Cumhurbaşkanı’nın maaşına yapılacak artışı tartışıyoruz ama Cumhurbaşkanlığı maaş için yapılmaz. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkenin cumhurbaşkanı olmanın onuru her şeye yeter.

Milletvekili maaşları konusunda yazılıp çizilenleri ise ucuz popülizm olarak görüyorum.

Ama ek bütçe ile Cumhurbaşkanı’nın maaşında önerilen yüzde 20.2 artışı yüksek gösterip her gün kürsülerde millet aç diye bağıran Kılıçdaroğlu’nun maaşında gerçekleşecek olan kümülatif yüzde 83 oranındaki artıştan söz edilmemesini dikkatlerinize sunmakla yetineceğim.

CUMHURBAŞKANI’NIN MAAŞINDAKİ ARTIŞ

Ek bütçede, “Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin bütçelerinde yer alan ‘personel giderleri’ ve ‘Sosyal Güvenlik kurumlarına devlet primi giderleri’ ekonomik kodlarını içeren tertiplere, başlangıç ödeneklerinin yüzde 40.5’i oranında, ‘Cumhurbaşkanı ödeneği’ ekonomik kodlu tertibe başlangıç ödeneğinin yüzde 20.2’si oranında ödenek eklemesi yapılacak” deniliyor.

RAKAMLARLA ANLATACAĞIM

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.351 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.121 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.120 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.674 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.246 Okunma