Abdulkadir Selvi Yeni Şafak Gazetesi

Çözüm sürecinin geleceği ne olacak

Ankara Garı'nda canlı bombaların patladığı gün, PKK tek yanlı ateşkes ilan etti. Murat Karayılan, Ankara'da yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini uygulayacaklarını...

15 Ekim 2015 | 5.110 okunma

Ankara Garı'nda canlı bombaların patladığı gün, PKK tek yanlı ateşkes ilan etti.
Murat Karayılan, Ankara'da yaşamını yitiren insanların vasiyeti gereği eylemsizlik sürecini uygulayacaklarını söyledi.
Hangi gerekçeyle olursa olsun silahların susması güzel.
Ama öyle olmadı.
PKK ateşkes ilan etti ama şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor.
Tek yanlı ateşkes ilan için Kandil'de bir güç mücadelesi yaşandı.
“Eylemsizlik” kararının ilk işaretini Bese Hozat vermişti.

Çünkü geçen hafta PKK'nın üst düzey yöneticileri üç gün boyunca İran sınırındaki, ”Kaletuka Kampı”nda toplantı yaptılar. Türkiye'nin operasyonlarını, kış yapılanmasını, Suriye'de ABD ve Rusya ile ilişkileri ve “Eylemsizlik” kararını tartıştılar.
“Kaletuka kampı” sınırın İran tarafında olduğu için örgüt açısından güvenli bulunuyor. Cemil Bayık son zamanlarda röportajlarını bu kampta veriyor.

Cemil Bayık, Murat Karasu ve Duran Kalkan, eylemsizlik kararı alınmasına karşı çıktılar. Gerekçeleri ilginçti: ”Türkiye çatışma sürecinde tutulmazsa Suriye fırsatı elimizden kaçabilir. Suriye'de çözüme en yakın olduğumuz bir süreç gelişiyor.”

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.068 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.651 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.661 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.195 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 503 Okunma